Virastaan eroamista väläyttänyt Papandreou tapaa presidentin

Kreikan parlamentti on äänestyksessään antanut luottamuksensa maan hallitukselle. 300-henkisen parlamentin jäsenistä oli äänestyksessä paikalla 298, ja heistä 153 oli hallituksen puolella.

Pääministeri George Papandreou sanoi ennen äänestystä pitämässään puheessa tekevänsä tilaa uudelle, laajemmalle hallituspohjalle. Papandreou aikoo myöhemmin tänään keskustella Kreikan presidentin kanssa uudesta, kansallisen yhtenäisyyden hallituksesta.

Virastaan eroamista väläyttänyt Papandreou tapaa presidentin tänään puoliltapäivin. Jos Papandreou päättää erota, pitää hänen ilmoittaa aikeestaan presidentti Karolos Papouliasille.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan valtiovarainministeri Evangelos Venizelos olisi nousemassa uuden hallituksen johtoon.

Papandreoun mielestä uudet pikavaalit olisivat nyt katastrofaaliset. Pääministerin mukaan EU:n tukipaketti on Kreikan tulevaisuudelle ratkaisevan tärkeä ja se täytyy saada voimaan.

– Edes uudelleenvalintani ei kiinnosta minua. Minua kiinnostaa maan pelastaminen, Papandreou vetosi parlamenttiin liikuttuneena.

Oppositiojohtaja Antonis Samaras vaatii maahan yhä ennenaikaisia vaaleja.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat