Kokoontumisrajoituksista tiedottaessa kävi moka – Roope Salminen tulistui: "Ei voi olla mahdollista"

8:35
Roope Salminen vieraili Joonas Nordman show'ssa

Juontaja Roope Salminen latasi Twitterissä suorat sanat sen jälkeen, kun sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti, että avin kokoontumisrajoitustiedottamisessa on tapahtunut virhe.

Aluehallintovirasto (avi) kertoi maanantaina tiedotteessaan, että yleisötapahtumia rajoitetaan koronavirustilanteen vuoksi siten, että vain alle 50 henkilön tapahtumat ovat sallittuja syyskuussa.

Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että tiedotuksessa tapahtui virhe. Sosiaali- ja terveysministeriö nimittäin kertoi Twitter-tilillään, ettei linjaus ole muuttunut, vaan rajana on edelleen 500 henkilöä.

– Nolla oli pudonnut pois. Olemme pahoillamme, korjaamme asiaa parhaillaan, ministeriön twiitti kuului.

Viranomaisten kiusallinen virhe sai juontaja Roope Salmisen tulistumaan Twitterissä, missä hän laukoi suorat sanat tapahtuneesta.

– Mitä v****a tää on!? Ihmisten duunit on oikeesti teidän linjauksista kiinni ja täällä seurataan joka tunti, että mitä keikkoja voidaan myydä ja mitä ei. Tämä ei voi olla mahdollista! Salminen twiittasi ja jakoi samalla STM:n twiitin, jossa virhettä pahoiteltiin.

Toisessa twiitissään myös Roope Salminen & Koirat -yhtyeen nokkamiehenä tunnettu ja komediailtoja yhdessä Ernest Lawsonin kanssa järjestävä mies taustoitti tilannetta lisää omasta näkökulmastaan.

– Täällä vedettiin jo keikan liput myynnistä ja alettiin rakentamaan järjestelmää, miten ylimääräisille saadaan korvaava kokemus, koska yli 50 lippua oli myyty. Myös striimikeikan suunnittelu alkoi heti, hän paljastaa.

– Pakko painaa täysillä, että saa leivän pöytään ja yhdet unohtelee nollia.

Salminen kirjoitti aiheesta myös Instagram-tilillään, jossa hän kertoi Twitterissäkin kuvailemansa tilanteen koskeneen hänen ja Lawsonin syksylle kaavailtuja komediailtoja.

– Viranomaisetkin ovat vain ihmisiä ja virheitä sattuu, mutta jo valmiiksi pahasti rusikoidulla esiintyvällä alalla pyydän ja rukoilen vähän armoa ja suurempaa tarkkuutta. Joka tapauksessa Ernest Lawsonilla ja mulla on edelleen suuri luotto viranomaisiin ja siihen, että säädösten mukaan kannattaa totta kai mennä. Tästä syystä ehdimme jo julistaa syyskuun ja lokakuun klubimme loppuunmyydyiksi (niihin kun on mennyt yli 50 lippua), ennen kuin uutta infoa tuli taas, Salminen kirjoittaa.

Hän korostaa päivityksessään, että vaihtuvilla tähtivierailla höystetyt komediaillat toteutetaan ehdottomasti turvavälejä kunnioittaen ja sisään otetaan vähemmän väkeä kuin tavallisesti.

– Jos sinulla on lippu, kun säädökset taas muuttuvat, lupaan henkilökohtaisesti, että tavalla tai toisella saat turvallisen komediailtakokemuksen, hän lupaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja