Viranomainen käynnisti tutkinnan Teslan irtoavista rateista USA:ssa – kriittinen pultti puuttuu?

Uuden Teslan ratti irtosi kesken ajon 0:45
Yhdysvaltalaismiehen tuliterän Teslan ratti irtosi kesken ajon moottoritiellä.

Liikenneturvallisuusviranomainen NHTSA on käynnistänyt USA:ssa selvityksen Teslan irtoavista rateista. Nissanin Ariya-sähköautolle on puolestaan jo määrätty takaisinkutsu samasta syystä.

Rapakon takana on raportoitu hiljattain kahdesta tapauksesta, jossa vuosimallin 2023 Model Y:n ohjauspyörä on irronnut kesken ajon.

Uutistoimisto Reutersin mukaan pulttia, jolla ratti kiinnitetään ohjauspylvääseen, ei oltu kummassakaan tapauksessa asennettu. Tästä johtuen ohjauspyörä on päässyt irtoamaan, kun siihen on kohdistettu sopivasti voimaa.

Yksi vaaralliseen tilanteeseen joutuneista Tesla-kuskeista on Prerak Patel, jonka kokemuksesta kerroimme helmikuussa. Patelin alle viikon vanhan Model Y:n ratti jäi kuljettajan käteen moottoritiellä, mutta kaikeksi onneksi hän sai auton turvallisesti pysähdyksiin.

Katso yllä olevalta videolta Patelin ottamat valokuvat tilanteesta.

Ainakaan vielä toistaiseksi Model Y:lle ei ole määrätty takaisinkutsua. Reutersin mukaan suurennuslasin alla on tällä hetkellä noin 120 000 autoa.

Aiheesta uutisoivan The Driven mukaan myös Nissanin uuden sähköauton, Ariyan, ohjauspyöriä on irronnut ja autolle on määrätty takaisinkutsu. Valmistaja on kertonut olevansa tietoinen kolmesta tapauksesta. Syyksi on paljastunut niin ikään puutteellinen kiinnitys.

Lue myös:

    Uusimmat