Käyttöohjeeseen lipsahti virhe, joka voi johtaa kamaliin seurauksiin – yli puoli miljoonaa autoa pitää nyt tarkistaa

Tällainen on Suomeen saapuva Ram 1500 3:10
Ram-merkkisiä avolavoja myydään myös Suomessa, mutta tämän artikkelin takaisinkutsukampanja ei koske niitä. Katso videolta, miltä näyttää meillä myytävä Ram 1500.

Tällaisiltakin takaisinkutsuilta vältytään tulevaisuudessa, kun valmistajat siirtyvät vähitellen digiaikaan. Osa toki on siellä jo nyt, mutta valtaosaa vielä odotellaan.

Entisen FCA:n eli nykyisen Stellantis-konsernin brändisalkusta löytyvä avolavamerkki Ram on ilmoittanut kutsuvansa takaisin yli puoli miljoonaa ajoneuvoa sen fyysiseen käyttöohjeeseen lipsahtaneen virheen vuoksi.

Joissakin vuosina 2012–2021 valmistettujen Ram-avolavojen manuaaleissa eli käyttöoppaissa on nimittäin ilmoitettu virheelliset kiristysmomentit renkaiden pulteille. Ongelma koskee tiettävästi vain niitä malleja, joiden taka-akselilla on paripyörät.

Ohjetta noudattava käyttäjä tulee tietämättään kiristäneeksi pultteja liikaa, mikä voi pahimmassa tapauksessa johtaa pultin katkeamiseen ajon aikana ja renkaan irtoamiseen. Ja kaikki tietävät, että mikäli näin tapahtuu kovassa vauhdissa, voivat seuraukset olla kohtalokkaat.

Autot, joita vika koskettaa, on myyty pääosin Yhdysvalloissa. Noin 30 000 autoa on myyty lisäksi Kanadassa ja suurin piirtein saman verran Meksikossa.

Takaisinkutsussa tarkastetaan sekä pulttien kiristys että vaihdetaan manuaali päivitettyyn versioon.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat