Pari vuotta siinä meni, mutta nyt Tesla sen myönsi: Model 3:ssa on suunnitteluvirhe – ei kannata ajaa vesilätäkköön

Tesla esitteli Model Y:n 35:55
Tältä näyttää maaliskuussa 2019 esitelty Tesla Model Y. Autoa ei vielä myydä Suomessa.

Valmistaja lupaa korjata mahdolliset vahingot takuuseen.

Tesla on myöntänyt, että sen Model 3 -mallissa on suunnitteluvirhe, jonka vuoksi takapuskuri saattaa vettä sisäänsä ajettaessa rankkasateella tai syvään lammikkoon. Virheen seurauksena takapuskuria suojaava muovirakenne saattaa irrota.

Teslan puskuriongelmasta uutisoitiin ensimmäisen kerran jo loppukesästä 2018, mutta tuolloin ja vielä pitkään sen jälkeenkin kalifornialainen sähköautovalmistaja ei suoraan myöntänyt, että autossa itsessään olisi mitään vikaa. Se kuitenkin lupasi perehtyä asiaan.

Huollossa asiakkaat saivat kuitenkin vastaukseksi, että kyse on normaalista kulumisesta johtuva ongelma, jota auton takuu ei kata.

Nyt valmistaja on lähettänyt huolloilleen tiedoksiannon, jossa se kertoo, että ennen 21. toukokuuta 2019 valmistettujen Model 3 -mallien takapuskureita peittävä muovi voi irrota, mikäli se kerää riittävästi vettä sisäänsä. Mikäli näin pääsee käymään, vaihdetaan osa Teslan piikkiin.

Asiakkaat, jotka ovat maksaneet ongelmasta johtuneita korjauksia omaan piikkiinsä, ovat joutuneet pulittamaan operaatiosta jopa 3 800 dollaria eli noin 3 200 euroa. Toistaiseksi ei tiedetä, korvaako Tesla korjaukset jälkikäteen myös heille.

Ainakin yksi tapaus on kuitenkin tiedossa edellä mainitun päivämäärän jälkeen valmistetussa autossa.

Kuten alla olevalta videolta voi todeta, ei kyse ole mistään aivan pienestä ongelmasta.

Tesla on lakkauttanut Yhdysvalloissa PR-osastonsa, eikä sillä ole enää virallista väylää median yhteydenotoille, mikä käytännössä tarkoittaa, ettei yhtiö enää puhu toimittajille rapakon takana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja