Teslalta 360 000 auton takaisinkutsu – Elon Musk nurisee viranomaisen sanavalinnasta

Tesla Model Y on maailman turvallisin auto 3:39
Tesla Model Y on turvallisin Euro NCAPin testaama auto.

Viranomaisen määräämän korjauskampanjan kutsuminen takaisinkutsuksi närästää Teslan toimitusjohtajaa. Yhtiö joutuu päivittämään satojatuhansia autoja onnettomuusriskin vuoksi.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomainen NHTSA on määrännyt Teslan korjaamaan 362 758 autoa FSD-avustinjärjestelmään liittyvän onnettomuusriskin takia, uutistoimisto Reuters kertoo.

Ominaisuuden nimi, joka on lyhenne sanoista full self-driving, viittaa siihen, että auto kykenisi ajamaan itsenäisesti. Teslaa on kielletty markkinoimasta autojaan itseajavina, vaikka niissä FSD olisikin.

Kampanja koskee kaikkia 15 000 dollarin hintaisella FSD-ohjelmistolla varustettuja Model S-, X-, 3- ja Y-malleja.

Beta-vaiheessa oleva FSD sekä Autopilot-järjestelmä yleisimminkin ovat olleet lukuisten tutkimusten kohteena autojen kolaroitua – joskus kuolettavinkin seurauksin – järjestelmän ollessa aktiivisena.

Virallisesti kyseessä on takaisinkutsu, mutta Teslan mukaan ongelmat voidaan hoitaa kuntoon ohjelmistopäivityksellä, jota varten autoa ei tarvitse edes viedä ammattilaiselle.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk tosin ei pidä siitä, että toimenpidettä kutsutaan takaisinkutsuksi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Langattomasta päivityksestä puhuttaessa "takaisinkutsu" on terminä vanhentunut ja yksinkertaisesti väärin, Musk kirjoitti Twitterissä, jonka hän itse omistaa.

Lue myös:

    Uusimmat