Virallinen vahvistus: Montoya McLarenille 2005

Kolumbialaiskuljettaja Juan Pablo Montoya siirtyy McLarenin F1-talliin kaudeksi 2005. McLaren-talli vahvisti asian maanantaina.

Kauden 2004 Montoya ajaa vielä Williamsilla.
- Olen innoissani McLarenille siirtymisestä. Talli on jatkuvasti vahva tekijä maailmanmestaruustaistossa. Sillä on lisäksi komea historia. Tämä on minulle hieno mahdollisuus. Odotan todella innolla sitä, että pääsen ensimmäistä kertaa ajamaan tallin autolla. Lyhyen tähtäimen tavoitteeni ovat kuitenkin kaudessa 2004, jolloin tulen keskittymään sataprosenttisesti maailmanmestaruuden voittamiseen, Montoya kommentoi.

Kaudella 2004 McLaren-autoja ajavat Kimi Räikkönen ja David Coulthard. Montoyan tallikaverin kaudelle 2005 talli on kertonut vahvistavansa myöhemmin. MTV3:n Tulosruutu tavoitti maanantaina Räikkösen managerin, mutta hänkään ei voinut vahvistaa tulevia kuskikuvioita.

- Tilaisuus Juan Pablon kaltaisen lahjakkuuden pestaamisesta olisi ollut liian hyvä ohitettavaksi. Tallissamme on jo aistittavissa melkoisesti odotuksia kauden 2005 suhteen, tallipäällikkö Ron Dennis sanoi.

Myös Mercedesin urheilujohtaja Norbert Haug ylisti Montoyan avuja.
-Hän on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa arvostettuna kuljettajana ja sopii hyvin talliimme. Olemme olleet vakuuttuneita Juan Pablon taidoista siitä lähtien, kun hän ajoi Mercedes-Benzin c-sarjan autoa Silverstonessa 1996, Haug muisteli.

Montoya on urallaan voittanut formula 3000 -luokan mestaruuden kaudella 1998, CART-mestaruuden 1999 ja Indy500-ajon kaudella 2000. Formula ykkösissä hän on ajanut kaudesta 2001 lähtien Williamsin riveissä. F1-osakilpailuvoittoja Montoyalla on kolme kappaletta. Päättyneellä kaudella hän sijoittui kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi.

Williams vaitonainen

Williams ei vastannut kysymyksiin Montoyan seuraajasta. Tallin moottoritoimittajan BMW:n urheilujohtaja Mario Theissen kuitenkin uskoo Montoyan olevan ensi kaudella yhtä motivoitunut kuin aiemminkin.

- MM-titteliin ei ole monia mahdollisuuksia. Jos sellainen on, siihen täytyy tarttua ja Montoya tietää tämän. Olen varma, että hän on yhtä motivoitunut vuonna 2004 kuin hän on ollut tähänkin asti, Theissen sanoi.

- Kauden 2004 lopussa Montoya on ollut Williamsilla neljä vuotta. On täysin normaalia, että kuljettaja ajattelee tuollaisen ajanjakson jälkeen siirtymistä muualle, Theissen jatkoi.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja