Vinkit suklaan käsittelyyn: Saako suklaata laittaa jääkaappiin?

Suklaa säilyy parhaiten viileässä ja kuivassa kaapissa.

Jääkaappi ei ole sopiva säilytyspaikka suklaalle, sillä suuret kosteus- ja lämpötilaerot huoneenlämpöön siirrettäessä saattavat muuttaa suklaan ulkonäköä ja makua. Suklaa tulisi myös aina säilyttää omassa kääreessään, sillä lähellä sijaitsevat voimakkaat tuoksut vaikuttavat muuten sen makuun.

Suklaan paketoinnillakin on väliä

Yllättävää kyllä, suklaakääreen laatu vaikuttaa myös suklaan makuun.

– Monesti suklaakääreet ja laatikot ovat koristeellisia ja hienon näköisiä, mutta kauneus ei tarkoita sitä, että se tekisi hyvää suklaalle. Pakkausmateriaalit vaikuttavat suklaan makuun, kertoo Majlen Fazer, kuuluisan suklaasuvun neljättä polvea edustava kaakaoasiantuntija.

Lämpötilat puolestaan vaikuttavat suklaaseen säilytyksen lisäksi myös valmistusprosessin aikana.

– Jos suklaa ei ole oikein temperoitua, niin se on harmaata tai kiteistä. Temperointi aiheuttaa sen, että suklaa kristallisoituu oikein.

Suklaa temperoidaan eli lämpökäsitellään, jotta valmiiseen tuotteeseen saadaan haluttu rakenne ja ulkonäkö.

Huomioi nämä ennen suklaan sulattamista

Astiat olisi syytä kuivata huolellisesti ennen suklaan käsittelemistä, sillä aivan erityisesti suklaa inhoaa vettä. Pienenpieni pisara vettä voi muuttaa astiallisen suklaata kokkareiseksi.

Huomioi tämä erityisesti, jos sulatat suklaata vesihauteessa. Vesihöyry riittää myös pilaamaan suklaan. Suklaan voi sulattaa myös mikroaaltouunissa sopivassa, lämpöäkestävässä astiassa.

Sekoittele suklaata tasaisesti sulattaessasi sitä. Valkosuklaa ja maitosuklaa palavat helpommin, kuin tumma suklaa, koska ne sisältävät noin 14 prosenttia maitoa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat