Ville Nieminen Pelicans-sopimuksestaan: "Kauden jälkeen täytyi selvittää, tultiinko liian kovaa"

7:27
Ville Niemisen kommentit tuoreen jatkosopimuksen myötä.

Lahden Pelicans tiedotti perjantaina, että Ville Nieminen jatkaa seuran päävalmentajana tulevalla kaudella. Niemisen mukaan ensimmäisen kauden kova vauhti pakotti käymään asioita rauhassa läpi.

Vuoden jatkosopimuksen allekirjoittaneen Niemisen valmennustiimissä jatkavat Pasi NurminenArttu Lipsanen sekä Tommi Pärmäkoski.

– On käyty pitkiä keskusteluja seurajohdon kanssa, revitty auki peliä ja toimintatapoja. Se on normaali prosessi. Omalla kohdallani se on ykkösjuttu valmentajaksi kehittymisessä, Nieminen sanoo MTV Urheilulle.

– Nyt pelattiin ensimmäistä kautta, mentiin aika kovaa ja kaasu oli pohjassa. Kauden jälkeen täytyi käydä läpi, tultiinko liian nopeasti. Piti saada varmistettua asiat, joiden myötä on hyvä lähteä seuraavaan kauteen.

Nieminen kertoo sopeutuneensa ensimmäisellä kaudellaan uuteen kaupunkiin ja ympäristöön vaivattomasti.

– Lahti on erittäin helppo paikka. Niin sanotusti ihmisten paikka. Minua on aina kiehtonut hidas hämäläisyys, olen osa samaa kansaa ja sovin joukkoon mainiosti. Lahti on urheilukaupunki ja tykkään vähän kulmikkaasta ja notkeasta lahtelaisuudesta.

Nieminen kiistää kuitenkin, että valmennuspestiä ympäröineet tapahtumat olisivat vaikuttaneet joukkueen sisäiseen tekemiseen.

– Ei se ole millään muulla tavalla vaikuttanut kuin että olemme keskenämme käyneet asioita vielä tarkemmin läpi. Työnkuvaa, omia fiiliksiä ja miten pystymme parantamaan toimintaa. Se on meidän elinehto, Nieminen kertoo.

– Minulla on ollut koko ajan vain ja ainoastaan yksi tavoite: valmentaa Lahden Pelicansia ensi kaudella.

Pelicansin menestyksen myötä ensi kaudella on luvassa myös eurooppalaisten jääkiekkosarjojen turnaus CHL. 

– CHL on yksi niistä asioista, joista viime viikkoina on käyty keskustelua. Ja kun alkoi realisoitua, että hetkinen, olemme menossa Eurooppaan, se asettaa uusia näkökulmia ja kulmakerrointa meidän toimintaan, Nieminen sanoo.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja