Tässä ovat uudet HIFK-pomot – tuore urheilujohtaja vastasi heti kritiikkiin: "En usko olevani hirveän kokematon"

Janne Pesonen, miksi luulet HIFK:n päätyneen sinuun? "On menty tiiviissä myllerryksessä" 1:11
Janne Pesonen, miksi luulet HIFK:n päätyneen sinuun? "On menty tiiviissä myllerryksessä"

HIFK tiedotti torstaina valinneensa uudeksi urheilujohtajaksi Janne Pesosen ja toimitusjohtajaksi Alexander Sneenin. 

Norjan kansalainen Sneen on työskennellyt viimeiset vuodet kansainvälisten yritysten ja brändien kanssa erityisesti markkinoinnin saralla. HIFK ilmoitti hiljattain yhteistyön päättymisestä edellisen toimitusjohtajan Markus Lindströmin kanssa.

Muun muassa Neljä Suomen mestaruutta ja maailmanmestaruuden pelaajana voittanut Pesonen puolestaan seuraa urheilujohtajan tehtävässä Tobias Salmelaista. Päävalmentaja Ville Peltosen asema seurassa on Pesosen mukaan vahva. 

– HIFK on viime vuosina ollut kovan kritiikin kohteena. Osa siitä on aiheellista, mutta koen että se kohdistunut kohtuuttomalla tavalla yhteen ihmiseen. Haasteet eivät koskaan johdu yksittäisestä ihmisestä samalla tavalla kuin menestyskään ei ole yhden ihmisen ansioita. Aloitan keskustelemalla ja sen jälkeen etsimme yhdessä parannuskohteita. Osaamista joukkueessa on paljon, mutta se pitää saada paremmin ulos, Pesonen sanoi seuran tiedotteessa.

Pesosen valinta on kirvoittanut jo etukäteen kritiikkiä, sillä tältä puuttuu kokemus urheilujohtamista vastaavasta tehtävästä. Pesonen on opiskellut urheiluvalmentamista ja -johtamista Vierumäellä sekä toiminut alle 20-vuotiaiden maajoukkueen joukkueenjohtajana.

– Se varmaan riippuu, mitä tällä (kokemattomuudella) tarkoitetaan. Jääkiekon suhteen en usko olevani hirveän kokematon. Tässä ammatissa tulee varmasti paljon uusia asioita eteen, mutta olen erittäin luottavainen sen suhteen, että ympärilläni on myös sellainen tukiverkosto, joka pystyy tarvittaessa auttamaan. Minulle se yhteistyö on erittäin tärkeää tässä hommassa. Minun on myös pystyttävä kysymään apua tarvittaessa. Yhdessä lähdemme tätä hommaa rakentamaan, Pesonen perusteli torstain lehdistötilaisuudessa.

IFK:n tuore urheilujohtaja Janne Pesonen ei koe tarvetta vastata kriitikoille – "Siellä on se jutun ydin" 8:18
HIFK:n tuore urheilujohtaja Janne Pesonen ei koe tarvetta vastata kriitikoille – "Siellä on se jutun ydin"

– Urheilujohtajan paikalle haastattelimme seitsemää eri kandidaattia ja loppusuoralla oli kolme hyvää nimeä ja teimme valinnan keskusteltuamme useiden asiantuntijoiden kanssa. Tunnistamme, että Pesonen on urheilujohtajana kokematon, mutta samaan aikaan hänellä on valtava kokemus voittavan kulttuurin rakentamisesta. Lisäksi hän saa alkuvaiheessa todella kovan tason tukea, HIFK:n hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola perusteli päätöstä seuran tiedotteessa.

Seura kertoi myös nimenneensä asiantuntijaryhmän kehittämään urheilustrategiaansa. Joukkoon kuuluvat Henrik Dettmann, Jarmo Kekäläinen ja Mikael Granlund, jotka antavat näkemyksiään seuran hallitukselle HIFK:n toiminnasta. Neuvoantajien kolmikkoa johtaa Mika Kortelainen.

Nuorten pelaajien kehitysjohtajaksi nimettiin puolestaan Kari Kalto.

– Koska kyse on pidemmän aikajakson epätyydyttävästä trendistä, koimme, että seurassa oli tarvetta normaalia isommalle muutokselle.  Tämän mittaluokan muutosta ei voi tehdä kovin usein. Siksi emme halunneet hätiköidä, vaan teimme perinpohjaisen analyysin ja kuulimme laaja-alaisesti monia eri sidosryhmiä. Pohdimme missä olemme ja miksi ja vasta sen jälkeen hahmotimme, mihin haluamme päästä, Eskolasanoi.

– Koen että toimintaamme on liian pitkään leimannut tietyntyyppinen ylimielisyys. Kun sen yhdistää välttäviin tuloksiin, yhtälö on huono. Nyt emme halua luvata mitään muuta kuin sen, että tulemme parantamaan tekemisen laatua jokaisella osa-alueella hallituksesta lähtien ja nimenomaan pitkällä tähtäyksellä. Tiivistettynä: nyt laitetaan takki kiinni, kääritään hihat ja aletaan töihin.

Lue myös:

    Uusimmat