Viitekorot asettuvat kolmen prosentin tasolle, sanoo OP:n pääjohtaja Timo Ritakallio

OP-ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio: Markkinoilla ollut liiankin myönteinen näkemys viitekorkojen laskusta 1:56
VIDEO: OP-ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio: Markkinoilla ollut liiankin myönteinen näkemys viitekorkojen laskusta.

Vuodesta 2024 on tulossa maailmantaloudessa eräänlainen välivuosi. Samalla markkinoilla on odotettu korkojen laskevan nopeasti, mutta OP-Ryhmän Timo Ritakallio uskoo rauhallisempaan tahtiin.

Lainojen viitekorot laskivat jyrkästi marraskuusta vuoden loppuun mennessä. Nyt on edessä ainakin pieni korjausliike.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että viime kuukausina markkinat ovat olleet jopa vähän ylioptimistisia siitä että kuinka nopeasti ohjauskorkoja lähdetään laskemaan. Itse uskon vähän maltillisempaan ja uskon että keskuspankki pitää raha politiikkaa vähän pidempään kuin markkinoilla tällä uskotaan, sanoo OP-Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Hän kommentoi asiaa lauantaina MTV:n Uutisextrassa.  

Välivuosi 2024

EKP:n pääjohtaja Christine Lagarde toppuutteli markkinoiden odotuksia koronlaskusta aikaisemmin tällä viikolla. Myös OP:ssa on selvä näkemys siitä, mille tasolle korot asettuvat pitkällä aikavälillä.

– Kun katsoo korkotasoa lähivuosille ja mihin kuluttajan tai yrittäjän kannattaa varautua, niin ei se ole viiden prosentin taso eikä yhden prosentin taso. Kolmen prosentin molemmin puolin on hyvin todennäköinen taso jossa tullaan liikkumaan, Ritakallio toteaa.

Maailmantaloudessa hän odottaa vuodesta 2024 eräänlaista välivuotta. Suomen talouden suhteen hän nostaa esiin etenkin geopolitiikan ja myös tulevan tasavallan presidentin merkityksen.

– Itse näen, että kun tasavallan presidentti on arvojohtaja niin siinä tehtävässä tuoda esille toiveikkaampaa tulevaisuutta ja että me katsotaan positiivisesti tulevaisuuteen. Me ollaan viime aikoina Suomessa käperrytty negatiivisten asioiden ympärille ja siinä mielessä tämä yhteiskunta tarvitsee sitä, että tulevaisuus voi olla parempikin ja me voidaan itse vaikutta siihen, Ritakallio sanoo.

Katso koko haastattelu tästä. 

 

Lue myös:

    Uusimmat