Suomi tarvitsee nyt korkojen ripeää laskua, linjaa Risto Murto Uutisextrassa: "Suomi ei kestä edes näitä normaaleja korkoja"

Suomen talous tarvitsee korkojen nopeaa laskua –  Varman Risto Murto : ”Suomi ei kestä korkeita korkoja” 0:48
Suomen talous tarvitsee korkojen nopeaa laskua.

Euroopan keskuspankin odotetaan laskevan ohjauskorkojaan ensi keväästä lähtien, koska inflaatio on helpottanut Euroopassa. MTV:n Uutisextrassa vieraileva eläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto korostaa, että korkojen nopea lasku olisi Suomen taloudelle  tärkeätä.

Murto muistuttaa samalla, ettei varmuutta korkojen laskusta vielä ole.

– Sijoittajien odotus on, että loppukeväästä lähdettäisiin laskemaan korkoa. Ekonomistit ovat varovaisempia ja puhuvat ennemmin kesästä. Korkoja mahdollisesti lasketaan siten, että nykyisestä neljän prosentin ohjauskorosta tultaisiin alas ja rikottaisiin kolmen prosentin raja ja tultaisiin siitä alaspäin.

– Jos ajatellaan normaalia kotitaloutta tai yritystä, niin nyt puhutaan vielä odotuksista. Kannattaa seurata tilannetta, Murto toteaa.

Suomen taloudelle nopea korkojen lasku olisi tärkeätä, koska esimerkiksi rakennusala ja asuntokauppa ovat jäissä korkean korkotason takia.

Myös muut alat kärsivät investointien puutteesta, kun lainarahan kallis hinta lykkää satsauksia uuteen.

– Suomi ei kestä korkeita korkoja, tai jos historiaa katsotaan niin edes näitä normaaleja korkoja. Inflaatio on tulossa alaspäin ja kasvunäkymät ovat tosi vaimeita ensi vuodelle. Eli pidetään peukkuja sille, että keskuspankki pääsee jossain vaiheessa nopeasti laskemaan korkoja, Murto sanoo.

Tulevasta talvesta on kuitenkin tulossa taloudellisesti kylmä, koska muita apuja Suomen taloustilanteeseen ei ole tulossa.

Uutisextra lähetetään lauantaina kello 19.10. Pidempi versio on katsottavissa MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat