Mihin asuntovelallisten kannattaa varautua? Suomen Pankin Olli Rehn uskoo korkojen vielä nousevan

Lähteekö Olli Rehn presidenttikisaan? Suoraan kysymykseen epäsuora vastaus MTV:n Uutisextrassa 17:37
Katso Olli Rehnin haastattelu.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ei lupaa nopeaa helpotusta asuntovelallisille.  

MTV:n Uutisextrassa vierailleen Olli Rehnin mukaan Euroopan keskuspankki nostaa korkoja todennäköisesti ainakin vielä kesäkuun kokouksessaan.

– En ota kantaa syyskuuhun, mutta on hyvin todennäköistä, että kesäkuussa korkoja vielä nostetaan. Me teemme päätöksiä kokous kokoukselta aina tuoreimman datan, tuoreimman talouden kasvua, työllisyyttä ja etenkin inflaatiota koskevan tiedon varassa. Näin toimimme nyt myös kesäkuun kokouksessa.

Euroopan keskuspankki seuraa erityisesti pohjainflaatiota, josta on puhdistettu pois energian ja ruuan hinnat. Pohjainflaatio huitelee tällä hetkellä noin viidessä prosentissa, kun tavoitteena on hintojen nousun vakauttaminen keskipitkällä aikavälillä kahteen prosenttiin.

– Sen takia olemme kiristäneet rahapolitiikkaa jo viime kesästä lähtien ja tämä tulee varmaankin tulevissa kokouksissa vielä jonkin aikaa jatkumaan, että saamme inflaation vakautumaan keskipitkällä aikavälillä tuohon kahteen prosenttiin, Rehn sanoo.

Rehnin mukaan pohjainflaation pitäisi lähteä laskemaan ennen kuin rahapolitiikan kiristäminen voidaan lopettaa.

Danske Bankin tuoreen selvityksen mukaan nuorten, korkeakoulutettujen suomalaisten into omistusasunnon ostamiseen on hiipunut, koska monet ensiasunnon ostajat ovat pelästyneet nopeasti nousseita korkoja.

– On varmasti hyvä arvioida oma lainanhoitokykynsä varsinkin näillä koroilla. Tällä hetkellä inflaatio on aivan liian nopeaa ja sen takia kannattaa ainakin vielä jonkin aikaa varautua uusiin koronnostoihin, Rehn arvioi MTV:n Uutisextrassa.

Rehnin koko haastattelu on nähtävissä MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat