Mainos

Viitasaaren nykymusiikin festivaali alkoi

Suomen ainut nykymusiikin festivaali Musiikin Aika alkoi tänään Viitasaarella. Luvassa on todella uutta musiikkia, sillä sadasta teoksesta yli puolet on Suomen kantaesityksiä. Tapahtumaan odotetaan yleisöä noin 7000 konserttikäynnin verran.

Musiikin ajan ensitahdit kuultiin tänä vuonna juhlavasti kirkossa. Säveltäjävieras Yoshihisa Tairan musiikille se on sopiva hiljaisuuden aareena. Sillä juuri hiljaisuudessa on hänen musiikkinsa alkuvoima.

Nykymusiikissa partituuri voi sisältää muutakin kuin nuotteja. Ilmeitä ja askelkuvioita. Kuten esimerkiski Mauricio Kagalin teoksessa. Argentiinalais- saksalainen Kagal kuuluukin instrumentaaliteatterin uranuurtajiin. Hänen teoksiaan kuullaan nyt parikymmentä. Hän saapuu myös itse ohjaamaan muusikkoja.

Musiikin Aika on kansainvälisistä vieraistaan huolimatta nyt entistä kotimaisempi. 15 säveltäjää kertoo Suomen nykymusiikin voimasta ja juuri sitä halutaan vieraileville Euroopan nykymusiikkitapahtumien järjestäjille tarjota.

Myös taloudellisesti festivaali on kuivilla. Ainutkertaisuutensa vuoksi se on tuetuin musiikkitapahtuma Suomessa. Valtionavun osuus on noin puolet miljoonan markan budjetista.
(MTV3/Tiina Hiekkaranta)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.