Viisi kohtukuolemaa saivat vanhemmat melkein luopumaan toivosta: "Tarve täyttää tyhjä sylini oli musertava"

6:35

Englantilaispariskunta iloitsi syntyneestä tyttärestään ensimmäisen raskauden päätyttyä kohtukuolemaan. Silloin he eivät vielä arvanneet, että kohtukuolemia olisi tulossa vielä neljä lisää, kertoo Mirror.

Yllä olevalla videolla käsitellään kohtukuolemaa.

Brittiläiset Clare ja Rob Davies menivät naimisiin vuonna 2009, ja tuore vaimo tuli heti raskaaksi häämatkalla. Pariskunta oli shokissa, mutta innoissaan.

23. raskausviikon kohdalla Claresta alkoi kuitenkin tuntua, ettei kaikki ollut hyvin. Hän ei enää muistanut, milloin vauva olisi viimeksi liikkunut.

Lääkärissä lapselta ei enää löydetty sydämensykettä.

– Laitoin käteni silmieni eteen ja sanoin, "me menetimme vauvamme". Sitten maailmamme romahti. Tunsin itseni petetyksi, minulla oli iso vatsa, vauvansänky, lastenhuone. Yritin pakottaa ajatusten voimalla vauvan potkimaan… olemaan elossa, Clare kuvailee.

"Salama ei voisi iskeä kahdesti, eihän?"

Menehtyneen vauvan synnytys kesti kolme päivää. Claren mukaan tuntui, kun hänen kehonsa ei olisi halunnut päästää lapsesta irti. Ensimmäinen lapsi nimettiin Emmaksi.

– Tunsin niin paljon rakkautta, mutta myös syyllisyyttä. Ruumiinavaus osoitti, että hän oli ollut täydellinen, mikä teki siitä vain pahempaa. Mutta se tarkoitti, että voisimme yrittää uudelleen, Clare kertoo.

Pian nainen tulikin jo uudestaan raskaaksi, ja tällä kertaa raskaus sujui paremmin. Robin ja Claren esikoinen, Eva, syntyi vuonna 2010.

Pariskunta oli onnessaan, mutta myös toiveikas, että perhe voisi vielä kasvaa.

– Hänen saapumisensa nollasi kaiken ja me saatoimme mennä elämässämme eteenpäin. Sitten 1,5 vuotta myöhemmin tulin uudelleen raskaaksi. Olimme niin onnellisia ja itsevarmoja, koska salama ei voisi iskeä kahdesti, eihän?

– Emme olisi voineet olla enemmän väärässä, Clare sanoo.

"Kuin Clare olisi ollut raskaana kahdeksan vuotta"

Seuraava raskaus epäonnistui, ja Faith menehtyi 27. viikon kohdalla. Niin kävi myös Bobbylle 25. viikon kohdalla. Sitten pariskunta menetti vielä kaksostytöt Islan ja Georgian 18. raskausviikolla.

– Tuska ja sydänsuru hävittivät kaiken. Tunsin syyllisyyttä ja myös vihaa. Oliko se minun syyni? Miksi me? Minusta tuli "nainen, jolla oli kuolleita vauvoja" ja en pystynyt näkemään muita raskaana, Clare kuvailee.

Lääkärit eivät kuitenkaan löytäneet mitään syytä, miksi Claren viisi lasta olivat kuolleet.

– Olemme olleet todella pitkällä, kipeällä matkalla. Se on tuntunut siltä, kuin Clare olisi ollut raskaana kahdeksan vuotta ––. Suhteemme on ollut rasittunut, koska olemme molemmat surreet, mutta emme ole koskaan vaikuttaneet olevan samalla aaltopituudella. Kun toinen voi paremmin, toinen voi huonommin, Rob kuvailee.

– Jotkut ihmiset sanoivat meille, että "nyt riittää" ja että meidän pitäisi lakata yrittämästä, sillä meillä oli onneksemme jo yksi tytär. Mutta tarve täyttää tyhjä sylini oli musertava, Clare kertoo.

Viimeinen kerta onnistui


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pariskunta päätti, että he yrittävät vielä viimeisen kerran. Clare ja Rob ottivat yhteyttä Britanniassa kohtukuolemia tutkivaan sairaalaan. Professori Alex Heazell tutki Claren tietoja, ja löysi sieltä yhteneväisyyksiä.

Perheen mukaan Claren keho ilmeisesti muodosti reaktion raskauksia vastaan, joka sai istukan verisuonet tukkeutumaan ja tulehtumaan.

Kun Clare tuli jälleen raskaaksi syksyllä 2017, klinikalla seurattiin raskautta tarkasti ja äiti sai useita eri lääkkeitä. Kuusi kuukautta sitten pariskunnan mahdottomalta vaikuttanut toive toteutui, kun he saivat terveen tytön Lylan.

– Kun näin hänen pienet kasvonsa, purskahdin itkuun. Ei ollut sanoja selittämään sitä helpotusta, Claire sanoo.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja