Päänsärky ja pahoinvointi iskivät, kun nainen oli viidennellä kuulla raskaana – odottavalle äidille kerrottiin painajaismaiset uutiset: ”Olin kauhuissani”

Videolla näytetään, miten treenaat lantionpohjalihaksia raskausaikana.

Brittinainen oli viidennellä kuulla raskaana, kun hän alkoi kärsiä pahoista päänsärkykohtauksista. Hän kertoo The Sunille, että päänsäryn syyksi paljastui kookas aivokasvain, joka olisi saattanut tappaa synnytyksessä sekä äidin että vauvan.

Ollessaan viidennellä kuulla raskaana Shannon Capps, 24, alkoi saada pahoja päänsärkykohtauksia. Särky oli niin kovaa, että se sai hänet oksentamaan joka aamu.

Päänsärky ja raskauspahoinvointi keskiraskaudessa ei ole tavatonta. Kun Shannon valitteli oireitaan lääkäreille, hän kertoo heidän pistäneen kivun ja pahoinvoinnin raskaushormonien piikkiin.

Muutaman kuukauden kuluttua paljastui, että kyseessä oli jotain paljon vakavampaa.

Aivoista löytyi tennispallon kokoinen kasvain

Kun Shannon oli seitsemännellä kuulla raskaana eikä päänsärky ollut vieläkään helpottanut, lääkärit suostuivat magneettikuvaukseen. Se paljasti, että odottavan äidin aivoissa oli tennispallon kokoinen kasvain.

Shannon kertoo lääkäreiden sanoneen, että kasvain olisi voinut räjähtää synnytyksen aiheuttaman rasituksen seurauksena ja tappaa sekä äidin että vastasyntyneen lapsen.

– Olin kauhuissani, mutta etusijalla oli varmistaa, että vauvamme syntyisi turvallisesti, Shannon sanoo The Sunille.

Kotiin vasta lukuisten leikkausten jälkeen


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Viikko kasvaimen löytymisen jälkeen lääkärit suorittivat hätäsektion. Shannonin esikoinen, Edison, syntyi raskausviikolla 34.

Viisi päivää Edisonin syntymän jälkeen Shannon oli jälleen operointipöydällä. Tällä kertaa kirurgit poistivat kasvaimen hänen aivoistaan.

Leikkauksen jälkeen lääkäreillä oli tuoreelle äidille hyviä uutisia: kasvain ei ollut syöpää. Shannonille kerrottiin, että kasvain oli ollut aina hänen aivoissaan, mutta vasta raskaushormonit olivat saaneet sen kasvamaan ja oireilemaan.

Huolimatta siitä, että kasvain oli hyvänlaatuinen, Shannon joutui vielä kolmeen pienempään leikkaukseen. Niiden tarkoituksena oli tyhjentää kehosta ylimääräisiä nesteitä.

– Halusin vain olla kotona vauvani kanssa, mutta olin sairaalassa kuusi viikkoa, Shannon sanoo.

Esikoinen jää ainoaksi lapseksi

Nyt Edison on kolmevuotias terve poika. Edison jää Shannonin ja hänen miehensä ainoaksi lapseksi.

– Meille on kerrottu, että lasten hankkiminen olisi liian vaarallista, sillä kasvain on edelleen paikallaan, Shannon sanoo.

Hän haluaa muistuttaa tarinallaan, että vaikeuksista on mahdollista päästä yli. Lisäksi Shannon muistuttaa erityisesti raskaana olevia naisia vaatimaan tutkimuksia, jos he kärsivät huolestuttavista päänsäryistä.

Päänsärky raskausaikana

Päänsärky raskausaikana ei välttämättä ole merkki mistään vakavammasta, mutta siitä kannattaa kuitenkin mainita neuvolakäynnin yhteydessä. 

Liikunta voi auttaa niskassa ja hartioissa ilmenevien lihasjumien aiheuttamaan päänsärkyyn. Lisäksi odottava äiti voi helpottaa jomotusta parasetamolilla ja levolla.

Keski- ja loppuraskaudessa puristava ja pahoinvointia aiheuttava voimakas päänsärky voi liittyä raskausmyrkytykseen. Raskausmyrkytykseen voi liittyä myös puristavaa ja vannemaista ylävatsakipua tai näköhäiriöitä. Raskausmyrkytystä epäillessä on syytä lähteä välittömästi päivystykseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja