Mainos

Viisi Internet-portaalia tulee säilymään Aasiassa

Vain neljä tai viisi menestyksekästä Internet-portaalia tulee säilymään Aasiassa vuoteen 2004 saakka, maailmanlaajuinen sijoitusrahasto Morgan Stanley Dean Witter raportoi tänään.

Morgan Stanley Dean Witter olettaa, että nämä menestyksekkäät portaalit tekevät huomattavia voittoja. "Aasialaiset portaalit voisivat olla vähintään 17 miljardin dollarin arvoisia vuoteen 2004 mennessä", sanoo Sunil Gupta, Morgan Stanleyn Aasian Internet-tutkimusosaston johtaja. "Menestyvät portaalit panostavat laatuun, isoon mittakaavaan, teknologiaan ja erityisesti hyvään sisältöön", Gupta sanoo.

Morgan Stanley uskoo mainostulojen olevan Internet-portaalien pääasiallinen tulolähde. Tämä viittaa samalla tuoreeseen raporttiin, jonka mukaan mainostulojen oletetaan kasvavan vuoden 1999 87 miljoonasta dollarista 1,9 miljardiin vuoteen 2004 mennessä. Viiden vuoden keskimääräinen vuosittainen kasvu on 85 prosenttia. Verkkokaupasta tulee vähemmän kuin 20 - 30 prosenttia tuloista, Sunil Gupta sanoo.

Mainostulot voivat silti pitää yllä vain muutamia alueen portaaleja, kun taas nykyään portaaleja on satoja tai tuhansia. Guptan mukaan Sina.com, Daum, Kimo.com, Lycos Korea, Netease, YahooAsia ja YahooKorea ovat niiden portaalien joukossa, joilla on edellytykset palvella suuria käyttäjämääriä sekä tarjota yksityiskohtaista sisältöä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.