Mainos

Viipurin tulli haluaa helpottaa rekkajonoja

Vaalimaan tulliaseman päällikkö Juha Söderholm kävi tänään Viipurissa keskustelemassa Viipurin tullin kanssa rekkajonoista. Tullikomitean edustajan Andrei Trahanovin kertoi ymmärtävänsä, että asian hyväksi on jotain tehtävä. Hän sanoi viestittävänsä Moskovaan, että uuden ongelmia tuottavan tarkastusmääräyksen tavaranimikkeiden määrää vähennettäisiin oleellisesti, kertoi Söderholm.

Rekkakuskien esittämään väitteeseen, ettei tullin väkeä Venäjän raja-asemilla olisi riittävästi, Trahanov ei täysin yhtynyt. Söderholmin mukaan hän arveli puheiden johtuvan siitä, että asiakirjat ottaa vastaan vain yksi henkilö. Tämä saattaa antaa väärän kuvan, Trahanov oli selvittänyt.

-Neuvottelu on ainoa keino, jolla voimme pyrkiä muutoksiin. Muita eväitä meillä ei ole. Emme voi mennä sanelemaan asioita Viipurin tullille, Söderholm muistuttaa. Söderholm ei lähtenyt illalla arvailemaan, milloin ruuhkista päästään itärajalla eroon.

Tavaraliikenteen jonotus jatkui Vaaliman ja Nuijamaan vastaisilla Venäjän raja-asemilla viime päivinä totuttuun tapaan. Kummallakin rajanylityspaikalla oli 5-7 kilometrin mittaiset rekkajonot, ja rajan pääsi ylittämään muutama rekka tunnissa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.