Mainos

Viiniyhtiöiden fuusio synnytti jättiyrityksen

Australialainen viiniyhtiö BRL Hardy ja amerikkalainen Constellation Brands ovat päässeet sopimukseen maailman suurimman viiniyhtiön luomisesta. BRL Hardyn johtokunta hyväksyi yksimielisesti Constellationin ostotarjouksen, jonka seurauksena syntyy 1,7 miljardin dollarin vuotuista viinimyyntiä hallitseva yhtiö. Sen nimeksi tulee Constellation Wines ja siihen liitetään kummankin osapuolen viininmyyntitoiminnot.

Neuvottelukumppanit omistavat jo nyt yhteisen Pacific Wine Partners -yhtiön, josta kummankin osapuolen hallussa on puolet.

Uuden jättiyrityksen kautta maailmanmarkkinoille virtaa entistä enemmän "Uuden maailman" viinejä Yhdysvalloista, Australiasta, Uudesta Seelannista ja Chilestä.

Constellation Brands on New Yorkin pörssissä listattu yhtiö, joka on yksi maailman johtavista alkoholijuomien tuottajista ja markkinoijista. Sen tuotevalikoimaan kuuluu viinien lisäksi väkeviä alkoholijuomia ja tuontioluita.

BRL Hardy omistaa viinitiloja enimmäkseen Australian viininviljelyaluilla sekä Uudessa Seelannissa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.