Mainos

Viinarallin sivuilmiö: Tätä kaikkea Virosta rahdataan

Kaupan liitto on huolissaan suomalaisten yhä kiihtyvästä shoppailusta Virossa.

Liiton selvityksen mukaan suomalaiset matkustavat Viroon yhä useammin ostosmatkoille lomailun sijasta. Vaikka selkeästi suosituin ostos on edelleen alkoholi, on viinarallin sivuilmiönä myös muiden ostosten teko lisääntynyt.

– Kaupan liitolle on harmitus ja ongelma, että viina vetää kuluttamaan muutakin Viroon, tiivisti Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja MTV Uutislivessä.

Liiton selvityksen mukaan suomalaisia houkuttelevat kotimaata halvemmat hinnat. Viron kävijä ostaa perillä ja laivalla tuotteita yhteensä keskimäärin 137 eurolla. Etenkin kosmetiikkahankinnat ovat lisääntyneet.

Alkoholin ja kosmetiikan lisäksi suosittuja tuotteita ovat makeiset, vaatteet, elintarvikkeet, tupakka ja lääkkeet.

– Uusi ilmiö on se, että Viroon mennään myös palvelujen perässä. Erityisesti eläkeläiset käyvät Virossa kampaajalla, Kurjenoja sanoi lähetyksessä.

Kaupan liiton selvityksen mukaan erityisesti eteläsuomalaiset ovat lisänneet Viron-matkailuaan. Samalla kuitenkin reissujen pituudet ovat lyhentyneet ja yhä useammin maahan mennään päivän mittaiselle ostosreissulle.

Kaupan liiton selvitys perustuu TNS Gallupin verkkopaneelin tuloksiin, Tilastokeskuksen matkailutilastoon ja TAK Oy:n tekemiin rajahaastatteluihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.