Mainos

Viimeinen Hornet ilmavoimille elokuussa

Viimeinen Hornet-hävittäjä luovutetaan Ilmavoimille 8. elokuuta Kuorevedellä. Hävittäjän on koonnut Patria Finavitec. Ilmavoimat sai ensimmäisen Hornettinsa vuonna 1996. Hävittäjien lopullinen hinta nousee yli 18 miljardin markan.

Kun viimeinen Hornet on vihdoin päätynyt ilmavoimien käyttöön, on sillä kaikkiaan 64 Hornetia. Näistä 57 yksipaikkaista on koottu Suomessa, ja loput seitsemän kaksipaikkaista Yhdysvalloissa.

Koneiden lopullinen hinta ylittää 18 miljardia markkaa. Julkisuudessa onkin puitu Hornettien hinnan lisäksi hankintaan liittyviä vastakauppoja, joiden osalta kauppa- ja teollisuusministeriö tekee asiasta loppuarvion.

Valtiontalouden tarkastusvirasto puolestaan kritisoi Hornet-vastakauppoja viime kesänä. Viraston mukaan kaupoista on syntynyt hyvin vähän uusia työpaikkoja suomalaisille, lisäksi niistä ovat hyötyneet lähinnä suuret vientiyritykset eikä pk-teollisuus.

Viraston mukaan vastakaupoista pitäisi saada selvää hyötyä, koska Suomi maksaa vastaostovelvoitteen hoitamisesta lisähintaa. Lisäkustannus on arviolta 3-6 prosenttia hävittäjien kauppahinnasta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.