Viime kesän korkeushyppysensaatio Ella Junnila asettaa riman korkealle opiskeluissakin: "Se olisi aika coolia"

Ella Junnilan tähtäimessä uusi SE-tulos 4:24
Ella Junnila kertoo ajatuksia alkavasta yleisurheilukaudesta.

Jalkapöydän hermovamma toi pientä takapakkia korkeushyppääjä Ella Junnilan talvikauteen, mutta ulkokauden alla kaikki näyttää hyvältä. Junnila lähtee määrätietoisesti tekemään uutta ennätystään. Tavoitteita löytyy urheilukentän ulkopuolellakin. 

Ella Junnila, 20, rävähti kunnolla suomalaiselle yleisurheiluhuipulle viime kesänä, kun hän hyppäsi heinäkuussa Joensuun GP-kisoissa uuden ennätyksensä 192 senttiä. Hän paransi omaa ennätystään peräti seitsemällä sentillä ja rikkoi samalla Berliinin EM-kisojen karsintarajan. 

Korkeushypyn SE-tulos on enää sentin päässä. Nykyinen suomenennätys on Linda Sandblomin nimissä vuodelta 2016. 

– Kun hyppää tasaisen hyvin, se piikkikin tulee sieltä pikkuhiljaa, Junnila sanoi MTV Urheilulle SUL:n tiedotustilaisuudessa. 

(Juttu jatkuu kuvan alla)

Talvikauteen harmittava katkos

Junnila ei ole tehnyt hyppyynsä isoja muutoksia, vaan hän luottaa edelleen kahdeksaan askeleeseen ja tuplakäsitekniikkaan.  Pientä fiksaamista on tehty hakemalla esimerkiksi lisää vauhtia ja parempi ponnistuskulmia. 

Junnilan talveen tuli harmittava katkos, kun jalkapöydästä löydettiin tulehtunutta hermoa. Nyt kaiken pitäisi olla kuitenkin kunnossa. 

– Hallikausi on ollut rikkonainen jalkojen takia, mutta pohjalla on hyvää perustekemistä. Jos helmikuussa on tullut taukoa, se ei poista sitä mitä on tehty syksyllä, Junnila totesi. 

Junnilan yksi iso tähtäin on Ruotsissa 23-vuotiaiden EM-kisoissa, joissa hän hakee finaalipaikkaa. 

– Taso on kivenkova, ja pitää hypätä lähemmäs kaksi metriä, mikäli mielii voittaa. 

Haaveena maisterin paperit

Junnila on saanut haalittua ympärilleen entistä vahvemmat tukijoukot. Junnilalla on uusi lääkäri, fysioterapeutti, hieroja ja valmentaja. Jyväskylässä asuvan Junnilan valmentaja Jouko Kilpi asuu Tampereella, mutta nyt Mikko Rummukainen pystyy seuraamaan enemmän Junnilan harjoittelua paikan päälle. 

Junnila on nyt täyspäiväinen urheilija, mutta yhtenä haaveena on opiskelu yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa. 

– Jos minusta tulee yhteiskuntatieteiden maisteri, se olisi aika coolia. Urheilut loppuvat kuitenkin jossain kohtaa kolmenkympin kieppeillä. 

Ella Junnila on ollut julkisuudessa paljon pituushyppääjä Ringa Ropon tytär. Joko ensi kesänä hän on Ella Junnila?

– Vahvasti toivon näin, Junnila hymyilee. 

Lue myös:

    Uusimmat