Mainos

Nuorten EM-mitalisti Ella Junnila rauhoittelee ympärillä pyörivää keskustelua – "Sitä on vähän turhaan paisuteltu"

8:00
Videolla Tulosruudun kuvaa Ella Junnilan EM-pronssista.

KorkeushyppääjäElla Junnila nappasi upeasti pronssia nuorten EM-kisoissa. Tähtäimensä jo kohti Dohan MM-kisoja asettanut Junnila rauhoittelee tekniikkansa ympärillä pyöriviä keskusteluja.

Junnilan upea kilpailukausi sai jatkoa Ruotsin Gävlessä. Korkeushypyn Suomen ennätyksenkin tällä kaudella uuteen uskoon hypännyt Junnila nappasi komeasti nuorten EM-pronssia tuloksella 192. Junnila on kiistatta jo tässä vaiheessa kautta yksi suurimmista suomalaisonnistujista. Uran ensimmäinen arvokisamitali antaa rutkasti lisäpuhtia loppukautta ajatellen.

– Tietenkin se antaa motivaatiota, mutta sitä oli jo ennen tätäkin. Tämä on sellainen kirsikka kakun päälle, Junnila toteaa MTV Urheilulle.

Junnilan äiti Ringa Ropo kuvaili EM-finaalin jälkeen Ylelle tyttärensä olevan "korkeiden korkeuksien tyttö". Junnila ei itse täysin allekirjoita äitinsä lausuntoa, mutta myöntää tekniikan hioutuvan paremmaksi, mitä korkeammalle rima nousee.

– En ehkä sitä kilpailuun hakisi sitä korkeiden korkeuksien -metaforaa, mutta enemmän harjoituksissa. Minun on helpompi tehdä puhtaita ja hyviä hyppyjä, kun rimassa on tarpeeksi korkeutta. Silloin pitää suorittaa oikein, hyvin ja puhtaasti, jotta siitä menee yli. Sitä sillä haetaan, Junnila perustelee äitinsä lausuntoa

Myös Junnilan tekniikka on noussut keskustelun aiheeksi. Junnila hyppäsi Tampereen gp-kisoissa uudeksi Suomen ennätykseksi tuloksen 195 vain neljän askeleen vauhdilla reisivaivojen vuoksi. Temppu nousi esille myös mediassa, sillä Junnila hyppää tavallisesti pitkillä vauhdeilla. Junnila myöntää, että puheet vauhdinotosta ovat ottaneet hieman liikaa tuulta purjeisiinsa.

– Edelleen pitkä vauhti on se kisavauhti, millä hypätään, mutta lyhyt vauhti on harjoitteista ihan bravuuri. Olen siinä harjoituksissa aina ollut hyvä. Ehkä sitä on vähän turhaan paisuteltu, Junnila naurahtaa iloisesti.

Dohan finaalipaikka tähtäimessä

Kahdesti Suomen ennätystä tällä kaudella parantaneen lahjakkuuden tähtäimessä siintää jo syys-lokakuun vaihteessa Dohassa kisattavat MM-kisat. Junnilalla on MM-kisoihin jo selkeä tavoite.

– Sitä finaalipaikkaa lähdetään hakemaan. Finaalipaikka irtoaa varmaan suunnilleen samanlaisella tuloksella, kun tuolla otettiin mitali, 192-194, Junnila pohtii.

MM-kisojen myöhäinen ajankohta asettaa urheilijat suuren haasteen eteen, jotta kauden huippukunto osuisi juuri kauden tärkeimpään kilpailuun. Junnila aikookin keskittyä seuraavina viikkoina harjoitteluun, jotta kuntopiikki saataisiin nousuun juuri MM-kisoja ajatellen.

– Tässä otetaan seuraavaksi vähän pidempi treenijakso. Harjoitellaan, että saadaan se kunto pysymään ja haetaan sitä toista kuntohuippua, Junnila kuvailee tulevia suunnitelmiaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja