Mainos

Viikonvaihteessa kärähti maastoa ympäri maata

Suurin osa maastopaloista johtui risujen tai roskien polton riistäytymisestä tuulisessa säässä.

Roskanpoltosta on seurannut kevään ensimmäinen maastopalojen suma, kun viikonvaihteen lämmin sää innosti pientalojen asukkaat risujen polttoon.

Itä- ja Keski-Uudenmaan hätäkeskuksen alueella oli viikonloppuna toistakymmentä maastopaloa, joista ei kuitenkaan aiheutunut isoja vahinkoja. Maastopalot työllistivät palokuntia paitsi pääkaupunkiseudulla myös Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjois-Savossa.

Osa maastopaloista aiheutui luonnossa liikkuneiden heittämistä tupakantumpeista, mutta suurin osa risun tai roskien polton riistäytymisestä tuulisessa säässä.

- Risujen poltto ei kuulu kaupunkeihin ja kaupunkimaisiin taajamiin. Vantaa kieltää Helsingin tapaan risujen polton muistaakseni jo toukokuun alusta, huomauttaa päivystävä palomestari Olavi Moilanen Itä- ja Keski-Uudenmaan hätäkeskuksesta.

Hätäkeskuksen yhdeksässä kunnassa on omat määräyksensä, mutta Moilanen uskoo kaikkien taajamien ennen pitkää kieltävän risujen ja roskien polton.

Joillakin kunnilla, kuten Vantaalla, erityisiä kaatopaikkoja risuja varten. Risut voi tietysti myös hakettaa ja kompostoida.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.