Mainos

Vihreät moittivat SDP:n toimia Tehy-riidassa

Vihreät arvostelivat myös hallituskumppaneitaan keskustaa ja kokoomusta, jotka ovat jälleen nostaneet Vuotoksen allashankkeen rakentamisen esille. Vihreiden mukaan rakentaminen kielletään hallitusohjelmassa yksiselitteisesti.

Vihreät jatkoivat tänään opposition kritisoimista Tehy-kiistassa. Oikeusministeri Tuija Braxin mukaan etenkin SDP toimi riidassa kaksinaamaisesti.

Braxin mukaan demarit toimivat kunnallisessa työmarkkinalaitoksessa aivan toisin kuin eduskunnassa.

- Ei voi olla, että samaan aikaan käyttäydytään kuin eduskunnassa viime viikkoina on käyttäydytty ja tosiasiassa samaan aikaan toisaalla tapahtuu aivan toista.

Moitteita saivat myös hallituskumppanit keskusta ja kokoomus, jotka ovat taas nostaneet esille vihreille kiusallisen Vuotoksen allashankkeen.

- Uusiutuvan energian lisääminen on tarjonnut tietyille aluepoliittisten irtopisteiden kalastelijoille tekosyyn avata keskustelu jo moneen kertaan kuopatusta Vuotoksen altaasta, kansanedustaja Anni Sinnemäki sanaili.

Altaan rakentamista ehdottaneet ministerit Mauri Pekkarinen ja Jyri Häkämies perustelevat hanketta työpaikoilla, joita se toisi Storan Enson tehtaalta Kemijärveltä työttömiksi jääville.

Pekkarinen on uhannut tuoda Vuotoksen hallituksen käsittelyyn ensi vuoden alussa ja väläyttänyt myös erillislakia sen rakentamiseksi.

Vihreitä uho suivaannuttaa.

- Vesilakia ei muuteta kuin sellaisella tavalla, jonka hyväksyvät kaikki hallituspuolueet. Vesilain esittely kuuluu minulle, ja on päivänselvää, ettei tätä hallitusohjelmakohtaa voi kiertää niin, että tehdään vesilain vastainen erillislaki, tavalla jota minä en hyväksy, jota vihreät eivät hyväksy, Brax listaa.

Vuotoksen altaasta on kiistelty jo nelisenkymmentä vuotta. Viimeksi lupapäätös on kumottu vuonna 2002.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.