Mainos

Vihreät haluavat antaa maahanmuuttajille Suomen kansalaisuuden

Pääkaupunkiseudun peruskouluissa oli viime vuonna yhteensä 6800 oppilasta, jotka opiskelivat suomea toisena kielenä.

Vihreät haluavat helpottaa Suomen kansalaisuuden myöntämistä maahanmuuttajille. Vihreiden valtuuskunta hyväksyi sunnuntaina maahanmuuttajien kotouttamisohjelman, jonka tavoitteena on, että kaikki Suomeen pysyvästi asettuneet maahanmuuttajat saavat oikeuden suomen kielen koulutukseen.

Kotouttumisohjelman valmistelua vetänyt eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki perustelee vaatimusta työvoimapulalla. Samalla tulisi kuitenkin varmistaa, että maahanmuuttajalla säilyy oikeus oman kielen ja kulttuurinsa vaalimiseen.

Sinnemäen mukaan lisääntyvä etninen ja kulttuurinen kirjavuus luovat jännitteitä, jotka on kohdattava avoimesti ja ratkaisuja etsien.

Hän muistutti, että esimerkiksi pääkaupunkiseudun peruskouluissa oli viime vuonna yhteensä 6800 oppilasta, jotka opiskelivat suomea toisena kielenä. Yksin Helsingissä oppilaat puhuivat äidinkielenään 45 eri kieltä, joista yleisimmät olivat somali, venäjä, viro ja vietnam.

Vihreiden ohjelmassa vaaditaan erityisiä tukitoimia niille ihmisille, jotka ovat jääneet nykyisen kotouttamislainsäädännön ulkopuolelle. Tukea ja tiedottamista tulee suunnata esimerkiksi perhesiteen tai työn takia maahan tulleille sekä ennen kotouttumislakia Suomeen saapuneille ihmisille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.