Aleksander Barkov teki historiaa ja uhmasi NHL-perinnettä – sankaripelaaja ärähti: "Se olisi vihoviimeinen asia"

Tulosruutu: Florida eteni Stanley Cupin finaaleihin, 4. Carolina-ottelussa huima loppuhetkien ratkaisu.

NHL:ssä tulikuumassa vireessä oleva Florida Panthers juhli näyttävästi kaadettuaan Carolina Hurricanesin suoraan 4-0-voitoin itäisen konferenssin finaalisarjassa. Kapteeni Aleksander Barkovin oli vaikea löytää sanoja joukkueensa saavutukselle. 

Pääkuvan video: Florida Panthersin paikka Stanley Cupin finaaleissa varmistui huikealla viime hetken maalilla.

Panthers nappasi 4. ottelusta 4-3-voiton, kun Matthew Tkachuk iski voittomaalin Barkovin syötöstä vain neljä sekuntia ennen täyttä aikaa. 

Barkovin, Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen edustama Panthers eteni toista kertaa historiassaan Stanley Cupin finaaleihin. Barkovista tuli samalla ensimmäinen suomalaiskapteeni NHL-kauden huipennuksessa.

– Tätä on vaikea selittää. Kaikki tapahtui niin nopeasti. Tämä merkitsee todella paljon, kymmenettä kautta Panthersia edustava suomalaissentteri kommentoi.

– Tämä ei ole ollut helppoa, eikä kukaan ole niin väittänytkään. Olemme iloisia tästä, mutta meillä on pian edessä iso ottelusarja. 

Florida on voittanut 12 edellisestä pudotuspeliottelustaan 11. Yksi iso tekijä tässä on ollut Tkachuk, joka on tehnyt kevään pudotuspeleissä isoja maaleja ja summannut 7+12=19 pistettä 15 ottelussa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tkachuk kommentoi suorasanaisesti myös taikauskopuheita, jotka käynnistyivät, kun Barkov nappasi itäisen konferenssin mestarille jaettavan Prince of Wales -pokaalin käsiinsä. Tarinan mukaan pystin koskettelu tietää huonoa onnea finaaleihin. 

– Se olisi vihoviimeinen asia, että olisimme taikauskoisia pokaalin koskettamisen suhteen. Kukaan ei sanonut meidän yltävän edes pudotuspeleihin. Mielestäni on siistiä koskea sitä, kantaa sitä ympäriinsä ja ottaa kuvia sen kanssa. Me ansaitsimme tuon asian, eikä se ole ollut helppoa, Tkachuk linjasi. 

Bobrovski viimeisenä lukkona

Florida selvityi pudotuspeleihin vain pisteen marginaalilla, ja siitä tuli viimeiseen 55 vuoteen vasta kolmas seura, joka on edennyt NHL-finaaleihin heikoimmalta playoff-rankingsijalta. 

– Olemme unelmoineet tästä ikuisuuden. Nyt on aika. Nyt meillä on mahdollisuus. Olemme iloisia, mutta hommat ovat kesken. Meillä on vielä paljon energiaa, enkä malta odottaa, että finaalit alkavat, suomalaishyökkääjä Anton Lundell iloitsi. 

– Tätä (kautta) on jäljellä vielä pari viikkoa. Toivottavasti ne ovat elämämme parhaat viikot, Tkachuk komppasi. 

Yksi Panthersin sankareista on seissyt tolppien välissä. Sergei Bobrovski tylsytti Carolinan tähdet huimalla 96,6 prosentin torjuntavarmuudellaan. Hän päästi neljässä ottelussa vain kuusi maalia. 

– Nautin tästä hetkestä. Olen ylpeä, että saan olla tässä tilanteessa joukkuekavereideni kanssa, Bobrovski kommentoi. 

Floridan tuleva vastustaja on joko Vegas Golden Knights tai Dallas Stars. Vegas johtaa lännen finaalisarjaa 3-0 ja voi katkaista Starsin kauden Suomen aikaa perjantain vastaisen yönä. 

Lähde: nhl.com

Lue myös:

    Uusimmat