Vihannespetos Kuopiossa

Kuopiossa on myyty kymmeniä tonneja ulkomaisia tomaatteja ja kurkkuja kotimaisina. Poliisi epäilee, että kyseessä on törkeä petos ja elintarvikerikkomus.

Kuopiolaisyritys osti 60 000 kiloa tomaatteja ja vähäisemmän määrän kurkkuja vuosina 1996-98 eteläsuomalaiselta maahantuojalta. Kuopiossa hollantilaiset vihannekset pakattiin uudelleen kotimaisiin laatikoihin ja myytiin torilla ja tukkukaupassa suomalaisina tuotteina.

Maahantuojafirmaa ei epäillä rikoksesta, sillä tuotteet pakattiin uudelleen vasta Kuopiossa. Tekijöinä olivat kuopiolaisen vihannesfirman omistaja ja yksi johtohenkilö.
Kuopiolaiset maksoivat tavarasta tukkuhinnan, joka oli selvästi pienempi kuin vastaavien suomalaistuotteiden hinta. Rikoksen tuottamaksi hyödyksi poliisi arvioi 250 000 markkaa. Miehet olivat tutkinnan aikana pidätettyinä.

Rikostarkastaja Jukka Räihän mukaan poliisi pitää juttua selvitettynä, ja se on menossa syyteharkintaan. Asian vei poliisille Kuopion kaupungin ympäristökeskus, joka oli omissa tutkimuksissaan selvittänyt tuotteiden alkuperän.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat