Mainos

Viestintävirasto: Vältä Internet Exploreria

Virasto perustelee kehotustaan ohjelman tietoturva-aukolla, jonka vuoksi käyttäjän koneelle saattaa latautua haitallista ohjelmakoodia, kuten viruksia.

Viestintävirasto kehottaa internetissä surffailevia välttämään Microsoftin Internet Explorer -selainohjelman käyttöä. Virasto perustelee kehotustaan ohjelman tietoturva-aukolla, jonka vuoksi käyttäjän koneelle saattaa latautua haitallista ohjelmakoodia. Tämä päästää ulkopuolisen käyttämään konetta hyväkseen.

- Kyse on IFRAME-haavoittuvuudesta, jota on käytetty paljon hyväksi internetissä viime aikoina, kertoo Viestintäviraston Cert-fi-palvelun tietoturva-asiantuntija Jani Arnell. Arnell suosittelee käyttämään muita selainohjelmia, kunnes Microsoft julkaisee korjaustiedoston haavoittuvuuteen.

Arnellin mukaan hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa Netscape, Opera, Mozilla ja Firefox, jotka voi ladata vapaasti internetissä kotikoneelle.

- Yrityksille selainten käyttöön saattaa liittyä lisenssiehtoja. Linux-käyttöjärjestelmälle on olemassa myös muita selainvaihtoehtoja. Arnell muistuttaa kuitenkin, että selainohjelman version tulee olla uusi, jotta se ei ole haavoittuva jollekin muulle.

Kotikoneesta roskapostin levittäjä

Oman koneen altistuminen hyväksikäytölle on mahdollista sen jälkeen, kun on mennyt palvelimelle, jossa on haitallista koodia.

- Koneelle pudotetaan haittaohjelmakoodi, jonka avulla hyökkääjä voi tehdä sillä käytännössä mitä vain. Yleisimmin tällaisia koneita käytetään roskapostin lähettämiseen tai osana usean koneen hyökkäystä jollekin sivustolle.

Microsoftin Internet Explorer tulee Windows-käyttöjärjestelmän mukana ja on yleisin internetselain. Sen todellista käyttäjämäärää on mahdotonta arvioida.

Näiltä sivuilta voi ladata (download) internetselaimia:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.