Vieraansa raa'asti puukolla ja hiilihangolla murhannut nainen pääsee vapaalle jalalle

Monimutkainen kaavio elinkautisvankien vapauttamisesta 0:45
Elinkautisvangin vapauttaminen ei ole mikään yksinkertainen prosessi, ainakaan mikäli siitä tehtyä kaaviota on uskominen.

Vieraansa asunnossaan raa'asti murhannut nainen pääsee ehdonalaiseen vapauteen. 

Nainen on istunut elinkautista tuomiota murhasta, jonka teki Kaavilla kesällä 2006. Nainen oli surmannut asunnossaan vieraana olleen miehen, joka oli voimakkaan päihtymystilansa vuoksi puolustuskyvytön.

Väkivalta oli rankkaa. Nainen oli lyönyt ja viiltänyt uhria puukolla yläselkään 11 kertaa, päähän kolme kertaa, kaulaan kaksi kertaa, rintaan ja vatsaan yhteensä viisi kertaa sekä kerran käteen. Lisäksi hän oli lyönyt uhria päähän 15 kertaa noin 1,7-metrisellä rautaisella hiilikolalla.

Nainen ei kertomansa mukaan muistanut tapahtunutta.

Naisen asenteiden katsottiin kehittyneen

Naisella oli vankila-aikana rikkeitä ja hän oli viettänyt vankeutensa lähes pelkästään suljetussa laitoksessa. Hakijan rangaistusajan suunnitelman tavoitteet olivat kuitenkin edenneet ja osittain toteutuneet. Hän oli myös suoriutunut hyvin vankilan työtoiminnassa.

– Hakijan asenne oli muuttunut myönteisesti ja hän oli kehittynyt vuorovaikutustaidoissaan ja omien asioidensa käsittelyssä, Helsingin hovioikeuden päätöksessä kerrotaan.

Oikeus päätti, että nainen vapautetaan ehdonalaiseen vapauteen vuoden 2020 huhtikuussa, kun hän on istunut vankeudessa 13 vuotta 8 kuukautta.

Lue myös: Elinkautisen pituus kasvaa​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat