Kumppaninsa raa'asti hengiltä rusikoinut mies vapautuu elinkautisesta

0:45
Miten elinkautisvanki voi päästä vapaaksi? Katso video.

Helsingin hovioikeus on tänään päättänyt vapauttaa seurustelukumppaninsa murhasta tuomitun miehen ehdonalaiseen vapauteen.

Mies rusikoi iäkkään ja pienikokoisen naisen hengiltä Enossa maaliskuussa 2008. Väkivalta oli raakaa ja julmaa.

Mies pahoinpiteli naista eri tavoilla eri puolille kehoa ja päätä sekä kuristi tätä. Hän käytti teossa veistä tai muuta vastaavaa teräasetta.

Uhrilla ei ollut mahdollisuuksia puolustautua, ja väkivalta jatkui pitkään. Nainen kärsi vakavat vammat ja kuoli tekopaikalle.

Vain alle vuotta aiemmin mies oli tuomittu tuolloisen seurustelukumppaninsa törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Hän aiheutti siis myös toisen seurustelukumppaninsa väkivaltaisen kuoleman.

Murhasta mies tuomittiin kesäkuussa 2009. Vankeusaikana mies ei syyllistynyt uusiin rikoksiin, ja hän haki ehdonalaiseen vapauteen joulukuussa 2021.

Helsingin hovioikeus päätti tänään, että mies voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun vankilassaoloaikaa on kertynyt yhteensä noin 16 vuotta. Vapautumispäivä on maaliskuussa 2024.

Rikosseuraamuslaitos puolsi vapauttamista. Vapauttamisen puolesta puhui myös miehen vankila-aikainen käyttäytyminen sekä vaarallisuusarvio, jonka mukaan miehestä ei ole ilmeistä vaaraa muille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja