Mainos

Hakkasi uhriaan kainalosauvalla – murhasta elinkautiseen tuomittu nainen pääsee vapaaksi

Murhasta tuomittu nainen pahoinpiteli uhriaan metallisella kainalosauvalla, veitsellä, potkimalla ja puremalla. Helsingin hovioikeus hyväksyi naisen ehdonalaista vapauttamista koskevan hakemuksen.

Nainen pääsee ehdonalaiseen vapauteen 1. marraskuuta. Hovioikeuden mukaan nainen tulee suorittaneeksi elinkautista vankeusrangaistusta vähimmäisajan 12 vuotta 22. helmikuuta.

– Vankilassaoloajan pituuden puolesta edellytykset hänen päästämiselleen ehdonalaisen vapauteen ovat olemassa tuon päivän jälkeen, hovioikeus perustelee ratkaisuaan.

Hovioikeus katsoi, että vapauttamista puolsivat hänen rangaistusajan suunnitelmansa onnistuminen, avolaitokseen sijoituksensa ja poistumisluvilla käyminen lupaehtoja noudattaen.

Vankilassa nainen on osallistunut työ- ja ohjelmatoimintaan, työstänyt päihdeongelmaansa ja käynyt erilaisia kursseja. Hakija on vankilassa aloittanut ammattiin johtavan oppisopimuskoulutuksen ja sitoutunut päihteettömyyteen.

Nainen pääsee vapaaksi marraskuun ensimmäinen päivä, jolloin hän on istunut tuomiotaan noin 12 vuotta ja 8 kuukautta.

Helsingin hovioikeus tuomitsi naisen murhasta elinkautiseen vankeuteen toukokuussa 2006. Henkirikos oli tapahtunut helmikuussa 2005 yksityisasunnossa Vantaan Korsossa.

Nainen oli surmannut entuudestaan tuntemansa 32-vuotiaan miehen muun muassa lyömällä uhria metallisella kainalosauvalla, puremalla, viiltämällä ja pistämällä tätä veitsellä, lyömällä ja potkimalla sekä hyppimällä tämän päällä.

Myös naisen silloinen aviomies sai 7 vuoden tuomion avunannosta murhaan. Käräjäoikeuden mukaan mies kannusti naista jatkamaan ja esti muita asunnossa olleita puuttumasta pahoinpitelyyn.

Miehellä on rikollista taustaa, vaimolla ei. Porukka oli ollut nauttimassa yhdessä alkoholia, kun isäntäparille tuli riitaa vieraana olleen vantaalaismiehen kanssa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.