Mainos

Video: Vettä ja räntää kuin marraskuussa – vappua kohti mennään surkeassa sää

0:46

Pääkaupunkiseudulla on herätty ankeassa säässä: taivaalta on vihmonut räntää ja vettä kuin marraskuussa konsanaan. Ajokeliä märkä sää ei pahemmin ole haitannut, sillä lumi ja räntä sulavat nopeasti pois lämpimien tienpintojen ansiosta. Näkyvyys on kuitenkin huono, ja kunnon tuulilasinpyyhkimet ilahduttavat.

Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla on satanut aamun aikana reippaasti lunta, räntää ja vettä. Forecan päivystävän meteorologin mukaan pohjoisesta etelään valunut sadealue siirtyy aamun aikana Suomenlahdelle ja kohti Viroa.

Sade on voimistunut saapuessaan pääkaupunkiseudun ylle. Sen pitäisi kuitenkin laantua aamupäivän aikana, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine.

– Ei sen kovin kauaa pitäisi jatkua. Ajokeliin lumisateella ei ole suurta vaikutusta, sillä suurin osa teistä on sen verran lämpimiä, että lumi sulaa aika nopeasti niihin osuessaan.

Jo kesärenkaat vaihtaneetkin voivat siis tarvittaessa uskaltautua ratin taakse.

– Paikoittain voi olla loskaa, mutta mitään isompaa vaaraa ei pitäisi syntyä.

Myös Pohjois-Suomessa on liikkeellä vähäisiä lumikuuroja.

– Sadekuuroja voi tulla päivän aikana oikeastaan missä päin Suomea vain. Päivällä lämpötilankin pitäisi kuitenkin nousta, joten Etelä- ja Keski-Suomessa sateet tulevat päivällä pääosin vetenä.

Lumisade ei ole aiheuttanut juurikaan ongelmia pääkaupunkiseudun liikenteessä, Helsingin poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.