Video tallensi kovan kaahailun Lohjalla: Huumeissa ollut moottoripyöräilijä pakeni poliisia kovaa ylinopeutta – matka päättyi kaatumiseen

1:24
Katso videolta, miten moottoripyöräiijä pakeni poliisia muun liikenteen seassa.

Liikenneturvallisuudesta piittaamaton ja huumeisiin sekaantunut moottoripyöräilijä kaahasi itselleen tuomion Lohjalla toissavuoden marraskuussa.

Ajo-oikeudeton mies oli ajanut Lohjan Ampumaradankadulta Routiolle veressään rauhoittavia lääkkeitä ja amfetamiinia. Poliisin huomattua miehen ja yrittäessä pysäyttää tämän motoristi vain kiihdytti vauhtiaan ja aloitti muun liikenteen vaarantaneen pakomatkan.

Kaahasi tolkutonta vauhtia autotien ulkopuolella

Paon aikana mies ajoi paikoin yli kaksinkertaista nopeutta nopeusrajoitukseen nähden, teki riskialttiita ohituksia ja kulki jopa 110 kilometriä tunnissa pitkin kevyen liikenteen väylää.

Miestä takaa-ajanut poliisi joutui kulkemaan paikoin yli 130 kilometrin tuntinopeudella pysyäkseen moottoripyörän kannoilla. Alueella oli tapahtuma-aikaan muuta liikennettä, joka joutui reagoimaan keskellä päivää tapahtuneeseen takaa-ajoon.

Miehen pakomatka katkesi vasta moottoripyörän kaaduttua kiertoliittymässä. Miehellä oli hallussaan kiinniottohetkellä yli kymmenen grammaa amfetamiinia ja kääntöveitsi.

"Hyvin moitittavaa ja vaarallista"

Oikeus katsoi miehen menettelyn olleen omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle.

– [Miehen] menettely on ollut hyvin moitittavaa ja vaarallista. Hän on ajanut pitkän ajan huomattavaa ylinopeutta poliisia pakoon sekä ajotiellä että kevyen liikenteen väylällä. Hän on useita kertoja rikkonut liikennesääntöjä. Tapahtuma-aikaan on ollut runsaasti muuta liikennettä ja jalankulkijoita. Käräjäoikeus katsoo, että yksin tästä teosta [miehelle] olisi tuomittava noin neljän kuukauden vankeusrangaistus, tuomiossa todettiin pelkän törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen osalta.

Miehen todettiin syyllistyneen tuona marraskuisena päivänä törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, huumausaineen käyttörikokseen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon oikeudetta kuljettamiseen, huumausainerikokseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitoon.

Tilillä myös törkeä huumausainerikos

Samassa oikeudenkäynnissä mies tuomittiin myös yhteensä yli 30 rikoksesta, joista vakavin oli metamfetamiinin ja amfetamiinin sekä huumelääkkeiden hallussapitoon liittyvä törkeä huumausainerikos.

Miehen kontolla oli lisäksi lukuisia varkauksia sekä huume- ja liikennerikoksia. Mies tunnusti valtaosan teoista ja auttoi viranomaisia asian selvittelyssä.

Vuonna 1995 syntynyt mies tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa viime joulukuussa 2 vuoden 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Rangaistukseen vaikuttivat miehen aiemmat tuomiot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja