Poliisiauton kamera tallensi hurjan takaa-ajon Kajaanissa: Motoristi kaahasi järjetöntä vauhtia, sivulliset väistelivät pakenijaa

4:21
Katso videolta kuinka kaahari vaaransi liikenneturvallisuutta päihteissä paetessaan poliisia.

Poliisiauton kamera tallensi Kajaanissa viime vuoden lokakuussa tapahtuneen takaa-ajon, jossa huumausaineiden alaisena käyskennellyt motoristi pakeni poliisia piittaamattomasti muun liikenteen seassa.

Mies oli ajanut tieliikennekäytöstä poistettua ja rekisterikilvetöntä moottoripyörää niin, että hänen veressään oli muun muassa rauhoittavia lääkkeitä, metadonia ja amfetamiinia eikä hän ollut reagoinut poliisin antamaan pysäytysmerkkiin.

Sen sijaan ajo-oikeudeton mies lähti pakoon poliisia, ajaen muun muassa 60:n rajoitusalueella 130 kilometriä tunnissa, eli hyvin tuntuvaa ylinopeutta.

Kaaharilla matkustaja kyydissä

Paon alkuvaiheessa moottoripyörän kyydissä oli toinenkin henkilö, mutta tämä jättäytyi pois jo suhteellisen varhaisessa vaiheessa.

Pakonsa aikana mies puikkelehti muun liikenteen seassa, ohitteli laittomasti, ajoi kevyen liikenteen väylällä kovaa vauhtia jalankulkijoiden ohitse ja oli lähellä ajaa jalankulkijan ylitse. Pako aiheutti vaaranpaikkoja myös autojen kanssa.

Ajo päättyi moottoripyörän törmättyä poliisiauton kylkeen.

Sai ehdollista rikossarjasta

Vuonna 1987 syntynyt mies tuomittiin Kainuun käräjäoikeudessa samassa yhteydessä myös joukosta muita rikoksia.

Hänet tuomittiin 5 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen huumausainerikoksesta, kotirauhan rikkomisesta, huumausaineiden käyttörikoksista ja erinäisistä liikennerikoksista, joista kaksi törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista olivat vakavimmat.

Tuomio annettiin tämän kuun alussa, lähes päivälleen vuosi poliisin kameraan tallentuneesta hurjastelusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja