Video: Huumemiehen holtiton pakomatka päättyi mottiin parkkihallissa Vantaalla

5:30
Katso videolta poliisin hurja takaa-ajo ja sen vaiheet.

Uusi vuosi käynnistyi eräälle pääkaupunkiseudulla vaikuttaneelle huumeveikolle vauhdikkaissa merkeissä, kun kemikaalicocktailin nauttinut mies päätti lähteä pakenemaan poliisia pitkin jäisiä teitä, kevyen liikenteen väyliä ja parkkihalleja.

Miehen liikenneturvallisuudesta piittaamattomaan valintaan saattoi vaikuttaa se, että hän oli uudenvuoden juhlinnan yhteydessä käyttänyt amfetamiinia ja alfa-pvp-piristettä. Hänellä ei myöskään ollut ajo-oikeutta.

Poliisi oli huomannut miehen ohjeistaman henkilöauton kulkeneen reipasta ylinopeutta Kehä I:llä ja antanut tälle pysäyttämismerkin. Mies oli kuitenkin lähtenyt pakoon kovaa vauhtia.

Ohitteli 180 kilometriä tunnissa

Poliisiauton tallentamassa videossa näkyy, miten mies pakenee poliisia Hämeenlinnanväylällä noin 180 kilometrin tuntinopeudella, vaikka alueella saa ajaa korkeintaan 80 kilometriä tunnissa. Videolla näkyy muun muassa tilanne, jossa auto lähes ajautuu ulos tieltä sekä hetki, jona mies ajaa kovaa vauhtia kevyenliikenteen väylällä kapeaan alikulkutunneliin.

Pakomatka sisälsi runsaasti ohittelua ja ajoa kovassa vauhdissa hämärässä sekä jäisilla ja lumisilla tieosuuksilla.

Pakomatka päättyi Vantaan Kaivokselassa sijaitsevaan parkkihalliin, jossa huumeita nauttinut rattijuoppo kiihdyttelee ajoneuvojen ja parkkipaikkojen välistä, saaden jo etumatkaa häntä jahdanneeseen poliisiautoon. Lopulta virkavalta saa kuitenkin pakoreitin suljettua.

Ehdoton vankeus muuttuui yhdyskuntapalveluksi

Törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen, rattijuopumuksen, huumausaineen käyttörikoksen ja ajo-oikeudetta ajon lisäksi vuonna 1985 syntynyt mies tuomittiin useista aiemmista huumausaineen käyttökerroista ja niihin kytkeytyvistä liikennerikoksista.

Tuomiota kovennettiin, koska mies oli toistuvasti syyllistynyt huumausaineen käyttörikoksiin, rattijuopumuksiin ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Toisaalta miehen aiempi rikostuomio alensi rangaistusta.

Oikeus katsoi oikeansuuruiseksi tuomioksi 8 kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta. Mies tuomittiin sen sijaan kuitenkin sen sijaan 240 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa heinäkuussa. Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja