Poliisia härskisti paenneen miehen kaahaus päättyi rajuun ulosajoon omakotitalon pihassa – kaikki tallentui videolle

Poliisia härskisti paenneen miehen kaahaus päättyi rajuun ulosajoon omakotitalon pihassa – kaikki tallentui videolle 1:46
Katso videolta kooste pakomatkan karuimmista hetkistä.

Miehen hurja pakomatka läpi itäisen Helsingin ja Vantaan päättyi lopulta auton lunastuskuntoon laittaneeseen ulosajoon. Piittaamaton ohittelu ja liikennesääntöjen rikkominen tallentuivat videolle, ja oli silkkaa onnea, etteivät sivulliset jääneet kaaharin alle.

Takaa-ajo tapahtui syyskuussa vuonna 2022. Se sai alkunsa Helsingin Kontulankaarella, jossa autoa ajanut mies jätti poliisipartion pysähtymismerkit huomiotta ja kiihdytti karkuun.

Pakomatka oli vaiherikas ja muiden liikenteessä kulkijoiden turvallisuudesta piittaamaton. Mies päästeli poliisia paetessaan roimaa ylinopeutta, koukaten milloin kerrostalojen pihan kautta, milloin jalkakäytävää pitkin pyrkiessään karistamaan virkavallan kintereiltään.

Jutun alussa olevalle videolle on koottu takaa-ajon hurjimpia hetkiä, kuten muiden autoilijoiden väistämiä vaarallisia ohituksia ja kolarointi auton pysäyttämistä yrittäneen poliisiauton kanssa. 

Paon karu päätös katolleen

Liikenteessä on tapahtuma-aikaan runsaasti niin muita autoja, moottoripyöriä, pyöräilijöitä ja jalankulkijoita, mutta onnekkaasti henkilövahingoilta vältyttiin vastuuttomasta kaahailusta huolimatta.

Videolla näkyy myös, miten poliisi pyrki hidastamaan auton vauhtia piikkimatoin, joita heiteltiin auton tielle. Mies ei kuitenkaan lopettanut pakoaan ja lopulta kovaa vauhtia mutkaan ajanut mies menetti autonsa hallinnan. 

Poliisin videolta näkyy, miten omakotitalon pihaan katolleen suistunut auto jää savuamaan, kun auton kuljettaja ja siinä ollut matkustaja ottavat jalat alleen poliisien syöksyessä heidän peräänsä.

Mies vakuutti pyrkivänsä eroon päihteistä ja rikoksista

Kuljettajalla oli veressään Helsingin ja Vantaan alueella tapahtuneen takaa-ajon aikana kokaiinia ja buprenorfiinia. Hänellä ei ollut ajo-oikeutta.

Vuonna 1999 syntynyt mies myönsi oikeudessa syytteet, mutta pyysi pääsyä yhdyskuntapalveluun, koska lastensa vuoksi pyrki päihteettömään ja rikoksettomaan elämään. 

Oikeus päätti, että hänet tuomitaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta seitsemän kuukauden ehdollisen vankeuden sijaan 210 tunnin yhdyskuntapalveluun. Tuomioon vaikutti miehen runsas puoli vuotta ennen tekoa alkaneen ehdonalaisen vapauden jäännösrangaistus.

Tuomio on lainvoimainen. Käräjäoikeus antoi tuomionsa asiasta marraskuun lopulla, mutta MTV Uutiset sai videotallenteen tapahtumista vasta helmikuussa.

Mies kaahasi mopomiitissä 200 kilometriä tunnissa – omat retosteluvideot toivat tuomion 0:37
Katso myös: Mies kaahasi mopomiitissä 200 kilometriä tunnissa – omat retosteluvideot toivat tuomion.

Lue myös:

    Uusimmat