Huumekaahari Espoossa: Poliisi ei pysynyt perässä, vaikka mittarissa oli jopa 190 km/h

0:56
Katso takaa-ajo!

Nuorehkon rattijuopon vaarallinen pako päättyi, kun mies seurueineen suistui autolla ojaan piikkimattoon ajamisen jälkeen. Viime helmikuussa kaahaillut kuski vaaransi oikeuden mukaan vastuuttomilla tempuillaan paitsi itsensä myös monet muut.

Tapahtumat alkoivat, kun Turunväylällä Espoon Ikean paikkeilla liikennevalvontaa tehnyt poliisipartio huomasi kovaa vauhtia ajaneen henkilöauton. Poliisi kääntyi auton perään ja kytki päälle hälytysvalot, jolloin henkilöauto lähti kiihdyttämään karkuun.

Poliisi ei ollut onnistunut saavuttamaan autoa, vaikka oli ajanut Turunväylällä sen perässä 160–190 kilometrin tuntinopeudella. Takaa-ajo kesti kokonaisuudessaan 13 minuuttia.

Tien pinta oli jäinen ja poliisimies luonnehti keliolosuhteita erittäin haastaviksi lumesta ja jäästä johtuen. Oman vaaransa tilanteeseen toi se, että pimeästä vuorokaudenajasta huolimatta pakoon ajanut mies oli kytkenyt auton valot pois päältä, mahdollisesti takaa-ajon vaikeuttamiseksi.

Huomattavasti tavanomaista rikosta vakavampi

Lopulta auton eteen saatiin piikkimatto, ja paon jatkoa yrittänyt auto suistui lumiseen ojaan noin kilometri maton käyttämisen jälkeen Vihdin Myllylammella.

Verikokeessa paljastui, että miehen veressä oli amfetamiinia ja klonatsepaamia, joista viimeinen lieni peräisin miehen hallusta löydetyistä rauhoittavista Rivatril-pillereistä.

Oikeus katosi miehen vaarantaneen toimillaan paitsi oman ja kolmen matkustajansa myös muiden tienkäyttäjien hengen.

– Tekoa on pidettävä erittäin vahingollisena ja vaarallisena sekä tavanomaista törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista koskevaa tekoa huomattavasti moitittavampana, oikeus arvioi.

Vuonna 1997 syntynyt mies tuomittiin lopulta rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Oikeus määräsi miehen kuitenkin vankeuden sijasta 90 tunnun yhdyskuntapalveluun.

3:23

Video: Lukuisat läheltä piti -tilanteet tallentuivat poliisin kameraan ennen Espoon kuolonkolaria – mies ajoi kilometritolkulla väärällä kaistalla kehätiellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja