Mainos

VIDEO: Brittisotilaat pahoinpitelivät miehen rajusti – tuomiot shokeeraavan lievät

Valvontakameralle tallentuneesta poikkeuksellisen julmasta pahoinpitelystä oikeuteen joutuneet sotilaat ovat saaneet hämmästyttävän lievät tuomiot Britanniassa, kertoo The Telegraph-lehti.

Kuningasperheen virallisen Lontoon-asunnon Buckinghamin palatsin vartianakin toiminut walesilaiskaartin sotilas ja toinen sotilas pahoinpitelivät kaksi miestä ryyppyillan jälkeen Pohjois-Yorkshiressa vuosi sitten. Poikkeuksellisen raa'at pahoinpitelyt tallentuivat myös turvakameran videolle. 

25-vuotias Shaun Smith ja 22-vuotias Jason Collins hyökkäsivät kahden entuudestaan tuntemattoman miehen kimppuun lähellä sotilaskasarmiaan Pohjois-Yorkshiressa viime vuoden huhtikuussa.

Kaksikko hyökkäsi ensin yhden miehen kimppuun lyöden ja potkien häntä useita kertoja päähän. He jättivät tajuttoman uhrin makaamaan maahan, ja lähtivät ajamaan takaa toista miestä. Mies kuitenkin kompastui ja kaatui maahan yrittäessään paeta, minkä jälkeen Smith ja Collins hyökkäsivät myös hänen kimppuunsa.

18 potkua ja lyöntejä 

Kameratallenteen mukaan Smith potki miestä 18 kertaa päähän ja yläruumiiseen samalla kun Collins iski häntä nyrkeillä. Poliisin mukaan uhrin leuka murtui iskujen voimasta ja hän sai useita vakavia ruhjeita. 

Sotilaat olivat aiemmin olleet baarikierroksella. Kummankin kerrotaan kumonneen kurkkuunsa 6 olutta, 14 shottia ja Jager Bomb -drinkin. 

Paikallisen poliisin mukaan video on väkivaltaisinta, mitä hän on nähnyt 10-vuotisen poliisiuransa aikana.

Tuomiot hyvin lievät   

Sotilaiden mukaan he toimivat itsepuolustukseksi. Uhrit kuitenkin kiistävät tämän.

– Hyökkäykselle ei ollut mitään syytä, se tuli aivan puun takaa, pahimman ryökytyksen uhriksi joutunut mies sanoo. 

Iskujen julmuudesta huolimatta kaksikko käveli ulos oikeudenkäynnistä erittäin lievin tuomioin. Oikeuskäsittelyn tuomari sanoi toivovansa miesten saavan pitää työnsä. Syynä tähän olivat kaksikon esimiehiltään saamat ylistävät suositukset.

Walesilaiskaartiin kuuluva ja Buckinghamin palatsiakin vartioiva Collins tuomittiin 12 kuukauden yhteiskuntapalveluun. Smith puolestaan erotettiin virastaan 12 kuukauden ajaksi.

Tuomari Jamie Hillin mukaan hyökkäys oli ”erittäin epämiellyttävä ja anteeksiantamaton”, mutta hän toivoi, että se ei vaarantaisi kaksikon sotilasuraa. Syynä tähän oli miesten päällystön lausunnot, joiden mukaan armeija halusi pitää miehet palveluksessaan.

Kapteeni James Dysonin mukaan virastapidättäminen ei automaattisesti merkitse armeijasta erottamista, vaan jäisi Smithin esimiesten tehtäväksi arvioida, oliko tapauksessa ”poikkeuksellisia olosuhteita”, jotka mahdollistaisivat hänen jatkamisensa armeijan leivissä. 


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.