Mainos

VIDEO: Poliisi ampui aseettoman mustan miehen – tapahtumasarja alkoi jarruvaloviasta

Yhdysvaltoja kuohuttava tapahtumasarja, jonka päätteeksi valkoinen poliisi ampui 50-vuotiaan mustan miehen Etelä-Carolinassa, sai alkunsa auton pimeästä jarruvalosta.

Viranomaiset ovat julkaisseet poliisiauton kameralla kuvatun videon siitä, kun poliisi pysäyttää ajoneuvon ja puhuttelee sen kuljettajaa. Tilaisuuden tullen kuljettaja pinkaisee pakoon.  

Aiemmin on julkisuuteen tullut ohikulkijan järkyttävä kännykkävideo, jossa poliisi ampuu käsikähmän jälkeen aseetonta pakenijaa kahdeksan kertaa selkään, ja mies saa surmansa. Poliisi ei huuda pysähtymiskäskyä eikä ammu varoituslaukausta. 

Poliisin kertoman mukaan pakenija olisi tarttunut hänen lamauttimeensa. Kännykkävideolta nähdään, kuinka jokin tumma esine putoaa poliisin taakse. Siitä ei ole varmuutta, onko esine lamautin.

Poliisivideolta voi havaita, että kuljettajan puhuttelu sujuu asiallisesti. Poliisin mentyä tarkistamaan ajokortin tietoja kuljettaja kuitenkin pakenee autosta. Uutiskanava CNN:n tietojen mukaan surmatusta miehestä olisi ollut voimassa pidätysmääräys yli 18 000 dollarin maksamattomien elatusmaksujen takia.

Miehen ampunut poliisi on erotettu virastaan, ja häntä odottaa murhasyyte. 

Yhdysvalloissa valkoiset poliisit ovat ampuneet virantoimituksessa useita aseettomia mustia ihmisiä, mikä on johtanut laajoihin mielenosoituksia eri puolilla maata.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.