Mainos

VIDEO: Mitä jäi päättyneestä eduskuntakaudesta käteen? "Paperit lähti, kun en saanut puheenvuoroa"

MTV Uutiset kysyi Helsingin Finlandia-talolla eduskuntakauden päättäjäisiä viettäneiltä, tunnetuilta poliitikoilta, mitä neljän vuoden ajasta jäi päällimmäisenä mieleen. 

Vastaukset vaihtelivat kotimaisista päätöksistä kansainväliseen tilanteeseen ja poliitikkojen omiin tempauksiin. Katso kaikki yllä olevalta videolta!

Paavo Arhinmäki, Vas.

Heti kauden alussa korotettiin työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa sadalla eurolla, mikä nosti monia pois köyhyydestä ja pois toimeentulotuelta.

Erkki Tuomioja, SDP

Kansainvälisen tilanteen muutos, joka on tietysti heijastunut omaan työhöni. Viime kesä oli poikkeuksellinen, monta kriisiä päällekäin. Muodollisesti oli kyllä lomapäiviä, mutta ei yhtään sellaista, ettei olisi pyydetty jotain lausuntoa.

Veltto Virtanen, PS

Kyselytunnilla katsoin, kun ne paperit lähti, kun en saanut puheenvuoroa. Justiin kirsikanpuunkukkajuhla alkoi Japanissa ja kun ne niin kuin blow, okha, kun ne räjähtää auki, niin samalla lailla ne lensi mulla todella upeesti kuin jostain suihkulähteestä. Sit mediat sanoi, et heittelin papereita. Millä mä voin heitellä, kun ne lähti ilmaan yhdellä kertaa. Se oli ehkä paras semmoinen luterilaisittain protesti.

Timo Soini, PS

Se jäi kaikista eniten mieleen, että hallitus aloitti kuudella puolueella, pää- ja valtiovarainministeri vaihtuivat ja hallitus lopetti neljällä puolueella.

Pekka Haavisto, Virh.

Kansalaisaloitteet tulivat kuvaan mukaan, ja muun muassa tasa-arvoinen avioliittolaki tuli hyväksytyksi. Kansalaisten vaikutusmahdollisuudet paranivat.

Kuka jäi mieleen?

Päättäjiltä kysyttiin myös, kuka politiikan toimija jäi erityisesti mieleen -hyvässä tai pahassa- kuluneella kaudella. 

Erkki Tuomioja, SDP

Oman työni kannalta on ollut äärimmäisen tärkeää, että tasavallan presidentin ja ulkoministerin yhteistyö on sujunut hyvin. Olemme olleet eri tilanteissa päivittäin yhteydessä useampiakin kertoja päivässä.

Jaana Pelkonen, Kok.

En edes ollut ajatellut, kun pääsin eduskuntaan, että sieltä olisi saanut sydänystäviä yli puoluerajojen. Muun muassa Toivolan Jani, Salosen Kristiina ja Pekosen Aino-Kaisa ovat kaikki eri puolueista ja me voidaan oikeasti kutsua toisiamme ystäviksi. Se on lahja, josta olen tosi iloinen.

Annika Saarikko, Kesk.

Nuorena edustajana annan arvon kokeneille parlamentaarikoille, jotka käyvät taidokasta mutta kohteliasta ja asiapitoista debattia. Omista kollegoistani mainitsen tietysti Mauri Pekkarisen, mutta vastaavia osaajia löytyy myös muista puolueista. Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa tilanteessa tasavallan presidentin puheisiin on ollut helppo sataprosenttisesti yhtyä.

KATSO KAIKKI VASTAUKSET YLLÄ OLEVALTA VIDEOLTA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.