Vexi Salmi ja hänen poikansa Topi Salmi olivat viime vuosina läheisempiä kuin koskaan: "Vaikean sairauden seuraaminen on ollut raskasta"

0:56
Video: Sanoittajalegenda Vexi Salmi on kuollut 77 vuoden iässä.

Veikko "Vexi" Salmi menehtyi varhain tänään helsinkiläisessä hoitokodissa. Salmen poika Topi Salmi kommentoi MTV Uutisille isänsä kuolemaa.

Sanoittajalegenda Vexi Salmi oli kuollessaan 77-vuotias. Miehen lähipiiri oli katsonut jo pitkään vierestä Salmen taistelua sairautta vastaan. Salmen poika Topi Salmi kommentoi lähipiirin tunnelmia.

– Läheltä ja näin pitkään vaikean sairauden seuraaminen on ollut raskasta. Siinä mielessä olo on myös helpottunut ja seesteinen. Toisaalta kaiken lopullisuus kaihertaa. Kyllä tässä mennään tunteiden vuoristorataa, Topi Salmi kertoo.

Legendaarisella sanoittajalla oli neljä lasta. Topi kertoo, että hänellä ja isällään oli perinteinen isä–poika-suhde, joka muuttui aikuisiällä työsuhteeksi heidän tehdessään viisi vuotta töitä yhdessä. Suhde lähentyi viime vuosien aikana.

– Viimeisinä vuosina hän pikkaisen helpotti työntekoa. Loppuvuosina oli lämpimimmät välit, koska oli sellainen kiireetön olotila.

Yksi muusikko oli erityisen läheinen

Uransa aikana Salmi laati sanoitukset tuhansiin iskelmäkappaleisiin. Kappaleista yli 3 200 on levytetty. Niitä tulkitsivat esimerkiksi Irwin Goodman, Kirka, Katri Helena ja Vesa-Matti Loiri.

– Hänen tuotantonsa on todella laajaa. Käsittää kolmesta neljään tuhanteen laulunsanoitusta. Ura kesti 60-luvulta asti. Syksyn sävel -voittoja oli viisi ja Euroviisut-edustuksia kolme, Topi kuvailee.

Yksi muusikko, jonka kanssa hän teki yhteistyötä, oli miehelle ylitse muiden.

– On ihan selvää, että se on Irwin. He olivat varhaislapsuuden ystäviä jo ennen uraa. He kävivät yhdessä koko artistielämän läpi. Se oli hänelle merkittävin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja