Verstappenista kova väite – kohukuski kivahti: "En ole koskaan ollut hullu Max"

Red Bullin Max Verstappen on yksi F1-maailman kohistuimmista nimistä. 21-vuotias hollantilainen on sekä säväyttänyt häikäisevällä nopeudellaan että aiheuttanut pahennusta epäkypsillä tempuillaan. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner esittää kuitenkin kovan väitteen: Verstappen olisi kypsynyt jo viime kaudeksi huomattavasti.

– Minusta hänen kypsyytensä on kasvanut, näimme sen viime vuoden aikana. Hän on kokemuksen kautta tasapainoisempi, Horner sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Honerin mukaan Verstappen kykenee myös käsittelemään paineita aiempaa paremmin. 

"Ei tekosyitä"

Verstappen on nuoreen ikäänsä nähden ajanut formula ykkösissä jo hyvän pätkän.

– Tästä tulee viides kauteni, joten tekosyitä ei enää ole ja täytyy olla kypsä, hollantilainen itse sanoi.

Verstappen tyrmäsi myös puheet hänestä "Mad Maxina" – suomennetusti hulluna Maxina.

– En ole koskaan ollut hullu Max. Olen ollut vain Max, joka on yrittänyt saada parhaan tuloksen tiimille.

Viime vuonna Verstappen muun muassa kävi käsiksi Esteban Oconiin Brasilian GP:n jälkeen. Kisan aikana kierrosta perässä ollut Ocon yritti ohi ja kolaroi voittoa jahdanneen hollantilaisen kanssa. Verstappen sai tästä kaksi päivää yhdyskuntapalvelua, mikä sisälsi päivän Formula E -sarjan Marokon osakilpailun kisatuomaristossa ja päivän tuomariseminaarissa.

– Kuljettajana tulen olemaan aina sama kaveri, Verstappen sanoi kysyttäessä, oliko tuomariston tehtävien näkeminen muuttanut mitään.

– Yritän aina saada parhaan tuloksen irti. En ole täällä ollakseni toinen tai kolmas. Olen voittaja ja haluan voittaa jokaisen yksittäisen kisan, ja tähtään aina sihen.

Verstappen muistutti, että tilanne olisi erilainen ainoastaan mestaruudesta taisteltaessa: tuolloin toinen sijakin olisi joskus riittävästi.

– En ole vielä koskaan ollut siinä asemassa formula ykkösissä, joten otan kiinni joka mahdollisuudesta, jonka saan kisan voittamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat