F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-tähti Max Verstappen olisi voinut päätyä Mercedekselle – nyt menneisyyden varjot nostettiin esille

3:07
Videolla kuvaa Espanjan GP:n loppuhetkistä.

Max Verstappen kuuluu tämän hetken isompien F1-tähtien kastiin. Verstappen on ollut tällä kaudella ainut kuljettaja, joka on pystynyt haastamaan Mercedes-kaksikon Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen. Verstappen olisi voinut olla itsekin osa Mercedeksen tarinaa, jo kauan sitten.

Verstappen oli nuorempana kovan luokan lupaus, sillä hän niitti menestystä niin eri karting-luokissa kuin junioriformulasarjoissa. 

Vuonna 2014 Verstappen teki uransa kannalta ison päätöksen. Tuolloin hollantilainen olisi voinut liittyä Mercedeksen junioriohjelmaan.

– Ei, en kadu, Verstappen sanoi Channel 4:lle, kun häneltä kyseltiin ”menneisyyden varjoista”.

– On hyvä muistaa, että elämässä pitää tapahtua erilaisia asioita. Huonot jutut opettavat ja tekevät sinusta paremman kuljettajan. Joten ei, en kadu mitään.

Verstappen valitsi tuolloin Red Bullin, jossa häntä vietiin eteenpäin nopealla aikataululla. 

Vuonna 2015 Verstappen hyppäsi autourheilun kuninkuusluokkaan – vain 17-vuotiaana. Seuraavalla kaudella hänet siirrettiin jo Red Bullin tehdastalliin.

Sen jälkeen jännityksen kohde on ollut se, että pystyykö Verstappen voittamaan F1-mestaruuden kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana.

Nyt aika uhkaa loppua. Mikäli Verstappen haluaa saada ennätyksen nimiinsä, on hänen voitettava mestaruus tällä kaudella.

– Jos en hyväksyisi nykyistä tilannetta, niin silloin voisin olla hyvin turhautunut. Mutta ei ole mitään syytä käyttäytyä niin. Tilanne on mitä se on. Olemme liian hitaita ja meidän pitää tehdä töitä, jotta tilanne muuttuu. Tällä hetkellä on selvää, että jos olemme toisia tai kolmansia, kisa on ollut onnistunut, Verstappen totesi, viitaten F1:n kärjen kilpailutilanteeseen.

Verstappen puhuu siitä, miten Mercedes on yhä askeleen tai kaksi Red Bullia edellä. Takamatkasta huolimatta Verstappen on kerännyt kasaan varsin hyviä tuloksia alkukauden aikana. Hän on noussut jopa palkintopallin keskimmäiselle korokkeelle. Tämä tapahtui Britannian toisessa kisassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja