Toto Wolffilta kova väite Max Verstappenista – supertähdeltä pollea vastaus

Max Verstappen on ollut tällä kaudella niin ylivoimainen, että Red Bullin auton on epäilty suosivan häntä.

Red Bullin Max Verstappen on voittanut yhdeksän F1-kilpailua peräkkäin ja johtaa MM-sarjaa 138 pisteen erolla seuraavaan 13 kilpailun jälkeen. Red Bullin toinen kuljettaja Sergio Perez ei ole pärjännyt Verstappenille alkuunkaan, ja on jopa vihjailtu, että Red Bullin auto on kehitetty sopimaan erityisesti Verstappenin ajotyyliin.

Viime viikonloppuna Hollannin kilpailun aika-ajossa Verstappen oli peräti 1,313 sekuntia nopeampi kuin hänen tallitoverinsa.

– Olemme saaneet nähdä, että Max tuhoaa joka ikisen tallikaverin, joka on ajanut hänen kanssaan, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff totesi.

– En tiedä onko kyse hänen kyvystään rakentaa ympärilleen auto, jota on todella vaikea hallita, mutta todella nopea, kun hallintaan pystyy. Sekö aiheuttaa erot? Wolff täräytti. 

Kymmenettä perättäistä voittoa saalistava Verstappen on eri mieltä siitä, että auto olisi suunniteltu erityisesti hänelle. 

– Minä vain ajan autoa mahdollisimman nopeasti. En anna insinööreille ohjeita, että haluan enemmän etusiipeä, koska pidän siitä. Sanon heille vain, että antakaa minulle nopein auto, ja minä ajan sillä, koska joka vuosi auto on erilainen.

Kaksinkertainen maailmanmestari ei tunnista itsessään erityistä ajotyyliä.

– Ihmiset kysyvät minulta, mikä ajotyylini on. Se on jotain erityistä. Sopeudun siihen, mitä tarvitsen, jotta auto kulkee nopeasti, Verstappen kommentoi itsevarmasti.

Formulakausi on joidenkin lajia seuraavien mielestä jo liian yksitoikkoinen, kun Verstappen voittaa ylivoimaisesti kilpailun toisensa perään. Verstappenin mukaan voitot eivät tule niin yksinkertaisesti kuin miltä se näyttää.

– Auton ajaminen on tällä hetkellä todella nautinnollista. Mutta joka viikonloppu on asioita, jotka tulevat esille, ja pitää optimoida. Kisaviikonloppu ei ole koskaan yksioikoinen.

Kauden seuraava kisa ajetaan tämän viikon sunnuntaina Italian Monzassa.

 

Lue myös:

    Uusimmat