Max Verstappen on raakile, mutta tuleva mestari – F1-pomot näkevät äksyilyn taustalla kovaa kehitystä

Tahdittoman raivokohtauksen Brasilian F1-kisan jälkeen saanut Max Verstappen on henkisiltä ominaisuuksiltaan raakile, mutta hollantilainen on osoittanut selvää potentiaalia nousta tähtikuskiksi, näkevät F1-pomo Ross Brawn ja Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

Verstappen rikkoi kilpakumppaninsa Esteban Oconin koskemattomuutta tönittyään tätä sunnuntain kisan jälkeen. Red Bull -kuskin voitto lipesi Mercedeksen Lewis Hamiltonille, kun Ocon tuuppasi hänet radalla poikittain jäätyään sitä ennen jo kierroksella jälkeen.

21-vuotiaan Verstappenin ottama fyysinen kontakti on tuomittu laajasti F1-piireissä, vaikka reaktio on sinänsä saanut ymmärrystä. F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn näkee nuorukaisessa vielä paljon kehittymisen varaa.

– Max osoitti kehittyneensä valtavasti, mutta hän ei vieläkään osaa hallita tunteitaan tällaisissa tilanteissa, mikä on tarvittava seuraava askel, Brawn kommentoi Motorsport.comille.

– Silti ei pidä unohtaa, että hän on yhä erittäin nuori, ja vaikka hänen käytöksensä ei ollut hyväksyttävää, voimme kaikki ymmärtää sen turhautumisen, jota hän tunsi kisan jälkeen, Brawn lisää.

Verstappen on tulevaisuuden mestari

Tapaus jätti varjoonsa Verstappenin häikäisevän kisan, jossa hän punnersi ensin ohi molemmista Ferrareista ja myöhemmin molemmista Mercedeksistä. Brawn nostaa esiin, kuinka lähellä isoa saavutusta Verstappen oli.

– Joka päivä ei pääse ohittamaan kahta Ferraria ja kahta Mercedestä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana kukaan ei ole voittanut Brasilian GP:tä kauempaa kuin toisesta lähtörivistä, mutta Max kävi lähellä sunnuntaina, Brawn huomauttaa.

– Olen varma, että Max ottaa tapahtuneesta opikseen, myös saamastaan rangaistuksesta, ja kehittyy kuskina sekä ennen kaikkea miehenä.

Mercedes-pomo Toto Wolff odottaa Verstappenilta vastaavaa haastetta tulevaisuudessakin.

– Maxissa voi nähdä muodostumassa olevan tulevaisuuden mestarin, Wolff kommentoi Reutersilla.

– Uskomaton lahjakkuus ja nopeus, ja uskon, että kun reunat hioutuvat pois, hänestä tulee jonain päivänä maailmanmestari.

– Muutaman vuoden päästä hän katsoo läpi tätä kuvamateriaalia ja muodostaa oman mielipiteensä, oli se sitten oikein tai väärin tehty. Mutta tällaisia asioita ei voi hoputtaa. Se on oppimisprosessi, Wolff lisää.

Lue myös:

    Uusimmat