Mainos

Veronmaksajat: Verokiila leventyi aavistuksen tänä vuonna

Vuoteen 2007 mennessä verokiilan odotetaan kuitenkin kaventuvan noin prosenttiyksikön, hieman alle 54 prosenttiin.

Keskituloisen työntekijän palkkakustannuksista kuluu veroihin ja muihin yhteiskunnalle meneviin veroluonteisiin maksuihin tänä vuonna 54,7 prosenttia. Veronmaksajien selvityksen mukaan niin sanottu verokiila on pysynyt lähes ennallaan, sillä viime vuonna kiila oli 54,4 prosenttia. Laskelma on tehty noin 30500 euron vuosipalkasta.

Korkeimmillaan verokiila oli vuonna 1995. Silloin veroihin ja veroluonteisiin maksuihin meni lähes 6 prosenttiyksikköä enemmän kuin nyt. Vuoteen 2007 mennessä verokiila kaventuu vielä hieman vaille prosenttiyksikön ja painuu juuri alle 54 prosenttiin.

-Kun keskituloisen työntekijän palkka nousee, työvoimakustannusten kasvusta verokiilaan menee peräti 63,7 prosenttia, Veronmaksajat laskee.

Tämän järjestö muistuttaa merkitsevän sitä, että antaakseen keskituloiselle työntekijälle 50 euron palkankorotuksen verojen jälkeen työnantajan on varattava palkkakustannuksiin 138 euroa aikaisempaa enemmän.

Verokiila levenee palkan noustessa. Korkeinta marginaaliveroa maksavalle vastaavan 50 euron lisäys käteen jäävään kuukausipalkkaan tietää 179 euron lisäystä työnantajan kustannuksiin.

Korkea verokiilaa vaikeuttaa Veronmaksajien mukaan myös yksityishenkilöiden mahdollisuuksia teettää töitä tai ostaa palveluja yrityksiltä.

-Palvelut joudutaan ostamaan jo kertaalleen maksettujen palkkaverojen jälkeisellä nettopalkalla, ja itse palvelun hintaan sisältyy sen työvoimakustannusten verokiila, Veronmaksajat sanoi keskiviikkoisessa tiedotteessaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.