Mainos

Verkkopankin paperisista tunnuslukukorteista luopuminen saa Hyppösen hyväksynnän: ”Iso parannus tietoturvaan”

Verkkopankkien salasanat siirtyvät pahvikorteilta sovellukseen ja kännyköiden salasanat vaihtuvat sormenjälkilukitukseen. F-Securen tutkimusjohtajan mielestä nämä ovat selviä parannuksia.

Tietoturvan edistyminen arkielämässä näkyy parhaiten tavallisille kuluttajille jokapäiväisten asioiden, kuten verkkopankkien salasanojen nykyaikaistumisessa. Verkkopankkien vanhanaikaiset salasanat ovat siirtymässä pikkuhiljaa historiaan, kun esimerkiksi Nordea korvaa paperiset salasanakortit kokonaan mobiilisovelluksella.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen on sitä mieltä, että suunta on oikea. Hänen mielestä verkkopankkien salasana-sovellukset ovat selkeästi turvallisempia kuin mikään vanhemmista mekanismeista.

– Ihmiset kantoivat näitä paperisia lippulappusia mukanaan tai ottivat kännykkään kuvan niistä, Hyppönen toteaa.

Hyppösen mielestä toinen hyvä esimerkki tietoturvan paranemisesta konkreettisessa elämässä on sormenjälkilukitus älylaitteissa. Sormenjälkien tunnistus on parantunut niin paljon, että tavalliset ihmiset ovat alkaneet käyttämään niitä salasanojen sijasta.

– Sitä on helppo käyttää, koska se toimii niin luotettavasti. Tämä on hirveän iso parannus tietoturvaan, Hyppönen toteaa.

Hyppönen kertookin, että monilla normaaleilla käyttäjillä on sormenjälkitunnistus koko ajan päällä. Tämä on esimerkiksi johtanut siihen, että uusimpia iPhone-älypuhelimia varastetaan selvästi vähemmän.


***

16:41

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.