Mainos

Suomalaiset unohtavat tämän tietoturvasta: Vain joka kolmas suojaa tabletin

Suomalaiset käyttävät ahkerasti tietoturvaohjelmistoja tietokoneidensa suojaamiseen, mutta älylaitteiden suhteen ollaan laiskempia.

Tilastot selviävät tietoturvayhtiö Kaspersky Labin tutkimuksesta. Suomalaisilta kysyttiin, ovatko he asentaneet laitteilleen tietoturvaa laitteen mukana mahdollisesti jo tulleiden ohjelmien lisäksi.

Suomalaisten kannettavista tietokoneista 63 prosenttia on suojattu tietoturvaohjelmilla, mutta pöytäkoneista vain 48 prosenttia.

Älypuhelimilleen sen sijaan tietoturvaohjelmiston on asentanut 47 prosenttia vastaajista. Yllättävää kyllä, tableteille tietoturvaohjelman ovat asentaneet vain 33 prosenttia kyselytutkimukseen osallistuneista.

Älypuhelimia ja tabletteja saatetaan hyvin käyttää päivässä ajallisesti enemmän kuin esimerkiksi pöytäkonetta. Älylaitteiden tietoturvan luulisi siis olevan tärkeää, mutta tutkimuksen tulokset antavat ymmärtää toista.

Esimerkiksi ajatus tärkeiden tietojen menettämisestä pelottaa suomalaisia monella tapaa: erityisesti maksutietojen ja henkilötunnuksen päätyminen rikollisten käsiin aiheuttaa pelkoa. Kaspersky Labin Pohjoismaiden johtaja Leif Jensen kommentoi yhtiön tiedotteessa tietoturvan käytön olevan yllättävän puutteellista ottaen huomioon suomalaisten huolen tietojensa katoamisesta.

– Tietojen menetykseen liittyvien riskien tiedostamista ei ole edistänyt edes kiristysohjelmien erittäin todellinen uhka, Jensen kommentoi.

 

Lähde: Kaspersky Lab

***

2:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.