Mainos

Tuttu poseeraus kuvissa voi olla tietoturvauhka – sormenjälkien kopiointi naurettavan helppoa

Japanilainen tutkijaryhmä varoittaa nyt näyttämästä rauhanmerkkiä valokuvissa. Vaarana on nimittäin sormenjälkien varastaminen.

Tutkijoiden mukaan yhä useammalla on käytössään hyvälaatuisia kuvia ottava kamera esimerkiksi älypuhelimessaan. Lisäksi sormenjälkitunnistus on hyvää vauhtia yleistymässä kaikkialla maailmassa. Nämä yhdistettynä saadaan aikaan uudenlainen tietoturvauhka, jota harva on tullut edes ajatelleeksi.

Sormenjälkitunnistusta hyödynnetään jo älypuhelimissa, tableteissa ja kannettavissa tietokoneissa.

Sosiaalisessa mediassa jaetuista kuvista puolestaan voi olla yllättävän helppoa saada rajattua otos, joka paljastaa henkilön sormenjäljen.

Tutkijat kokeilivat sormenjälkien kopiointia ottamalla kuvia digitaalisella kameralla kolmen metrin päästä kohteesta. Tuloksena saatiin kuvia, joista sormenjäljen kopiointi onnistui naurettavan helposti. Erityisen helppoa se on kuvista, joissa näytetään rauhanmerkkiä.

Tutkijat muistuttavat, ettei sormenjälkien kopiointi vaadi kummempaa teknologiaa, vaan siihen pystyy käytännössä kuka tahansa. Samaan aikaan tutkijat kehittävät myös erityistä filmiä, jolla on mahdollista peittää sormenjäljet kuvissa. Teknologian kerrotaan valmistuvan käyttöön asti kahden vuoden kuluessa.

 

Lähde: AFP

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.